Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bilecik Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından farkındalık oluşturma programı düzenlendi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda, katılımcılar okul öğretmenleri ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlik stantlarını inceledi.

Programda konuşan Vali Kemal Kızılkaya,” Özel vatandaşlarımıza karşı toplumsal farkındalığın artırılarak yaşam standartlarının iyileştirilmesi amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, onların hak ve sorumluluklarının altının çizildiği önemli bir gündür.Sahip olduğumuz kültür de bu sorumlulukların bilincinde yoğrularak, insanı merkez alan ve yaşamın her alanında insanı önceleyen bir değere sahiptir.

Değerlerimizin koruyucusu olarak devletimiz, sosyal devlet şuuruyla hareket ederek vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam sürmeleri için çözümler üretmektedir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla her şeyden önce bireye göstermiş olduğu önemi vurgulayan Şeyh Edebali’nin mirasçısı ve bu köklü geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda özel gereksinimli bireylerimizin hizmetindeyiz.

İnsanı “Yaratılmışların en şereflisi” olarak gören yüce dinimizin de belirttiği üzere hayat felsefemizi bu anlayışla şekillendirerek vatandaşlarımızın yaşamlarının önündeki engelleri ortadan kaldırmaya büyük özen göstermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıyor, engelli vatandaşlarımıza, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.” dedi.

Bilecik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı modern ve geleneksel dans gösteriler katılanlardan büyük beğeni topladı. Stantlarda yapılan etkinliklerle program sona erdi.


 

Editör: TE Bilişim