İlimizde yaptığı yüksek katlı binalar ile adından sıkça söz edilen Fikret Aktaş’ın sahibi olduğu Bahçelievler Mahallesi’nde inşaatı devam eden 14 katlı kulenin 8.katından asansör boşluğuna düşen Vahit Bulanık isimli şahıs, hayatını kaybetti.

Olay, Bahçelievler Mahallesi 19 Mayıs Caddesi ile Atmaca Sokağın bulunduğu bölgede yapım aşaması devam eden 14 katlı binada meydana geldi. İddialara göre; Vahit Bulanık(65) isimli vatandaşın, inşaatta çalışan bir işçiyi ziyarete geldiği ve bilinmeyen bir nedenle 8. kattan aşağıya düştüğü öğrenildi. Durum, polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirilirken, Vahit Bulanık’ın yapılan sağlık incelemelerinde hayatını kaybettiği kaydedildi.

Savcının olay yerinde yaptığı inceleme sonrası, hayatını kaybeden Vahit Bulanık’ın naşı, cenaze nakil aracı ile olay yerinden kaldırıldı.

Diğer yandan asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden Vahit Bulanık’ın inşaat girmesinde yeterli güvenlik önleminin alınmadığı da gelen iddialar arasında yer alırken bu kişinin inşaata ziyarete mi geldiği yoksa inşaatta mı çalıştığı savcılık soruşturması sonrası ortaya çıkacak.

BU İKİNCİ KAZA

Bilecik’te yüksek katlı binalar yapan Aktaş’ın daha önce de Edebali Stadyumu’nun arkasındaki yüksek katlı binası inşaat halinde iken, yük asansörünün kopması sonucu asansörde bulunan 6 kişinin yaralandığı iddia edilmişti.

Aralarında Özaktaş İnşaat’ın sahibi Fikret Aktaş’ın da bulunduğu ve Fikret Aktaş’ın ayağının kırıldığı iş kazasından, yük asansöründe bulunan diğer kişilerin de değişik yerlerinden yaralandığı ve hatta ayağı kırılan bir çalışanın, o kazandan sonra Fikret Aktaş’tan hakkını alamadığı iddiası ile mahkemeye başvurduğu da gelen iddialar arasında yerini almıştı.

Editör: TE Bilişim