Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yağan yağmurlar ile birlikte çatısı su akıtırken, otogar esnafı ve yolcuların yetkilerinin duruma bir çözüm üretmemesi karşında isyan etmeleri sonrası Belediye çalışmalar için harekete geçti.

Medine Tren Garı’ndan esinlenerek 2017 yılında AK Parti Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından 12 Milyon TL para harcanarak yapılan Bilecik Belediyesi Otobüs Terminali’nin çatısının her yağmur yağdığı zaman akıttığı biliniyor.

Bizzat yerinde durumu görüntüleyerek haber yapmamız ve Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde gerçekleştirdiğimiz röportajlarda tepkisini ortaya koyan terminal çalışanları ve yolcuların sesi sonunda duyuldu.

Bilindiği gibi, haberimizde “Osman Göçmen isimli terminal esnafı, “müşteri içeriye girmekten korkuyor” ifadelerini kullanırken, Ali Tunç isimli otogar çalışanı da, “bayanın kafasına buradan bir tane parça düştü” ifadelerini kullanmıştı. Bilet satış sorumlusu Abdurrahman Karalin ise, “defalarca Belediye’ye bildirilmesine rağmen hiç kimse gelmedi” derken, “yani hiçbir yetkili gelip de burayla ilgilenmiyor” demişti.

Bu tepkilerin üzerine Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu’nun göreve geldikten sonra verdiği talimat ile terminaldeki eksiklikler üzerine çalışmalar başladı.

Başkan vekili Tüfekçioğlu, çalışmaları yerinde incelerken, “Şehirlerarası Otobüs Terminalimizin eksiklerinin giderilmesi için ilgili birim müdürlerimizle incelemelerde bulunduk.

Gerekli onarımları en kısa sürede gerçekleştirerek terminalimizi tam kapasite hizmete hazır hale getireceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim