Bilecik Merkez ve ilçelerin Ziraat Odaları Başkanları, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, Bilecik ve Osmaneli’nin tarımsal yatırımları ve sorunları değerlendirildi.

Osmaneli Belediyesinin tarım konusundaki yatırımlarının ve faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, Oda Başkanlarının görüşleri de alındı. Özellikle ilçede yapılmakta olan hal binasında yer alacak alıcılar,bunların ilimiz ve ilçelerimizin tarımsal ürünlerinin alımlarına sağlıyacağı katkıları görüşüldü.Başkan Şahin, gerçekleştirilen ziyarette şu ifadelere yer verildi:

Osmaneli Bilecik tarımında en büyük yere sahip.Halâ Osmaneli köylerinde 7 bin kişinin üzerinde tarımla uğraşan kesim var.Bunlara ilçe merkezimizde tarımla uğraşan hemşerileride eklediğimizde Osmaneli tarımda 10 bin kişilik nufusa hitap ediyor.Osmaneli içersinden geçen Sakarya Nehri ve yine ilçe sınırları içinde Sakarya Nehrine birleşen Göynük Çayı,Göksu Nehri,Karasu Çayının suladığı verimli arazilere sahip.Deniz seviyesinden 75-132 metre arasında değişen yüksekliğe sahip.Bu özellik ilçemizin tarımda Bilecik ilinin Antalyası ünvanını almasına sebep oluyor.Zira ılıman iklimi ile tropikal iklimde yetişen meyvalar hariç her türlü meyve ve sebzenin yetiştirildiği bir kent Osmaneli.

Belediyemizin Beşevler köyümüzdeki sebze ve meyva kurutma ve paketleme tesisleri yeni ilaveler ile salca,turşu üretimi,kurutulmuş biber üretimi de yapılacak hale kavuşacak.Osmaneli girişine yapmakta olduğumuz yeni hal binamızla güvenilir ortamda,belediyemizin kontrol ve organizasyonunda hizmet vereceğiz.Yine aynı bölgede düşündüğümüz soğuk hava deposuyla bu hizmetleri çiftçimiz için ziraat odalarıyla birlikte en üst noktaya çekeceğiz.

Önceki dönem Milletvekilimiz Dr. Fahrettin Poyraz'ın Tarım Kredi Kooparatifleri Genel Müdürü olmasıyla ilçemizde de var olan kooparatifimizin daha faal olmasını temin edeceğiz.Yeni ve daha büyük bir alana taşımaya çalıştığımız Tarım Kredi Kooparatifimizin sözleşmeli alımlara başlamasını sağladığımızda alıcı sorunumuzda biraz rahatlamış olacak.Yine kooparatifimiz vasıtasıyla çiftcilerimize fidan,gübre,motorin,vb benzeri satışları gerçekleştirecek.

Tüm bu konularda görüş alışverişinde bulunduğumuz Zraat Odaları İl ve İlçe Başkanlarımıza ziyaretleri ve bilgi paylaşımları için teşekkür ediyoruz.Osmaneli Belediyesi tüm sivil toplum örgütlerimizin katkılarıyla,tüm halkımızın katılımıyla,her alanda birlik ve beraberlik içinde ilimizin ve ilçemizin hedefleri için yolunda yürümeye devam edecek.

Editör: TE Bilişim