Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayı sonrası operasyonun büyüdüğü ve yeni gözaltıların yapıldığı öğrendi.

Bilecik Belediyesi’nde çalışan O.E.’nin  bu sabah sivil polisler tarafından gözaltına alınarak ifadesi için İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve gözaltına alınacakların sayısının da artacağı gelen iddialar arasında.

Belediye çalışanlarının yanı sıra Kayı A.Ş.’de de gözaltıların olabileceği iddia edilirken, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan ve partisinden ihraç edilen Semih Şahin’in de önümüzdeki günlerde Savcılığa ifadeye çağırılacağı  gelen iddialar arasında yerini aldı.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi’nde  Başkan Semih Şahin’in Danışmanı aynı zamanda Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Selçuk Erdağı, bir işadamından 200 bin nakit dolar ve 130 bin dolar senet rüşvet alırken suçüstü yakalanmıştı.

Gözaltına alınan Erdağı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulurken, ardından Bilecik Belediyesi’ne Bakanlık tarafından Müfettişler gelmiş ve tutulan raporlar kapsamında Semih Şahin hakkında Savcılık tarafından soruşturma açılmıştı.

Müfettiş ve Savcılık soruşturması kapsamında Belediye’de ve Kayı A.Ş.’de  yeni gözaltıların yapıldığı ve ifadelerin alınması için İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri ve gözaltına alınacakların sayısının artabileceği iddia ediliyor.

Editör: TE Bilişim