S.S Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından “Türkiye’de ve dünyada kadın kooperatifçiliği” konulu bir söyleşi düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi  Öğretim Üyesi Ömer Karapınar katıldı.

Karapınar, söyleşisinde kooperatifleşme  ve kooperatifçiliğinin önemine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.  Türkiye’de ve dünyadaki kooperatifleşme, kooperatif çalışmaları ve emeğin karşılığını alma noktasında örnekler anlatan  Karapınar,  salondaki katılımcıların da sorularını cevapladı.

Düzenlenen söyleşide kadınların birlik olmasına vurgu yapan Karapınar, üç birliği yaparak daha büyük ve daha güzel işler ortaya çıkaracaklarını belirtti.

Diğer yandan söyleşi programına İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Halk Eğitim Müdürü Seyfettin Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Belediye Başkanı eşi Serpil Şahin ve Bilecik’te ki kadın kooperatifleri katılım sağladı.

S.S Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Nesrin Erdinç, kooperatifçilik noktasında dikkat ekmek ve teşvik etmek amacı ile böyle bir söyleşi düzenlediklerini belirtti.

Söyleşi sonrası kooperatif binası gezilerek ikramlarda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim