Rüşvet operasyonu kapsamında ilk duruşmasına çıkan Selçuk Erdağı’nın tutukluğunun devamına karar verildi.

Rüşvet operasyonu kapsamında sanık sıfatıyla yargılanan Selçuk Erdağı ve Semih Şahin’in Bilecik Ağır Ceza Mahkemesinde  çıktıkları ilk duruşma sona erdi. Sanık, müştekiler ve tanıkların dinlenmesinin ardından, Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen mütalada Erdağı’nın tutukluluğunun devamı istenirken, mahkeme de savcılık mütalaasını kabul gördü. Selçuk Erdağı’nın tutukluluk hali devam ederken, Semih Şahin için müşteki avukatları tarafından istenen adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı talebi reddedildi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Mahkemede tanık olarak İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Belediye Meclis Üyelerinden Ahmet Korkmaz ve Muharrem Tüfekçioğlu, belediye personellerinden Güven Çeker ve Osman Ergeç de tanık olarak dinlendi.

Sanık sıfatıyla tutuklu olarak mahkemeye getirilen Selçuk Erdağı, savunmasında,firmalar arasında arabuluculuk görevini müşavirlik hizmeti olarak yaptığını söyledi.

Yapılan anlaşmadan Belediye Başkanı Semih Şahin’in haberi olmadığını kaydeden Erdağı, bunun yanında Belediyede danışman olarak değil, KAYI AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı olarak bulunduğunu ifade etti.

“DANIŞMAN KARTINI PANDEMİ SEBEBİYLE ÇIKARTMIŞTIK

Mahkeme başkanının  rüşvet operasyonu sırasında odada Erdağı’na ait bir danışman kartının bulunduğunu hatırlatması üzerine Erdağı şu ifadelerde bulundu:

“2019 nisan ayında KAYI A.Ş. yönetim kurulu başkanı oldum. Resmi olarak danışmanlık görevi hiç yapmadım. Pandemi nedeniyle İstanbul’a gidip gelmek için danışmanlık kartı çıkartmıştık. Başkan danışmanı sıfatını bu şekilde kullanıyorduk. Uzun yıllar Bilecik’te yaşadım, hatırı sayılır bir çevrem var ve yardım talep edenler oluyordu bende bu şekilde yardım ediyordum ama asla resmi olarak danışmanlık sıfatım olmadı.

AVM SATIŞIYLA İLGİLİ BENİM TALEP ETTİĞİM MİKTAR TAMAMEN ARA BULUCULUK BEDELİDİR”

Şikayetçi olan taraflar benden binanın satılması konusunda yardım istedi bende İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz’dan yardım istedim. Benim şahsi işim, daha önce de böyle talebim olmuştu. Müşavir yani aracılık denen faaliyettir bu. AVM satışıyla ilgili benim talep ettiğim miktar tamamen ara buluculuk bedelidir. Bu paranın yüzde 10’unu arabuluculuk nedeniyle talep ettim. Semih Şahin’in bu konuda hiçbir bilgisi yok, kendisine hiç bahsetmedim onlarla görüştüğümü. Tabi başkan olarak biliyordu ama para konularından hiçbir bilgisi yok. Yaklaşık 9 aydır tutukluyum, adalete olan güvenimin sarsılmaması için eşit uygulama istiyor ve tahliyemi talep ediyorum”

“AĞIR ABİ OSMAN YILMAZ’DIR”

Yapılanın kendilerine bir kumpas olduğunu belirten Erdağı, mahkeme başkanının sorusu üzerine iddianamede ve ses kayıtlarında yer alan” ağır abi” ve “başkan” denilen kişinin AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz olduğunu, bu süreçte firma ile görüşmede ara bulucu olduğunu , bu pazarlıklardan da bilgisi olduğunu alınan ücretten Osman Yılmaz’ın da pay alacağı iddiasında bulundu.

BERAATİNİ İSTEDİ

9 aydır cezaevinde bulunduğunu söyleyen Erdağı, emsal kararların ve davaların bulunduğunu belirterek beraatini talep etti.

ŞAHİN; “FİRMA İLE ERDAĞI ARASINDAKİ GÖRÜŞMEDEN HABERİM YOK”

Sanık Semih Şahin ise savunmasında  firma ile Selçuk Erdağı arasındaki görüşmeden haberi olmadığını, Erdağı’nın resmi olarak danışmanı olmadığını, Kayı AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapığını, yapılan pazarlıklardan kendisinin haberi olmadığını, İç İşleri Bakanlığı tarafından haksız yere  görevden alındığını belirterek  beraatini istedi.

TANIKLAR, ERDAĞI’NIN DANIŞMAN OLARAK GÖREV YAPTIĞINI İFADE ETTİ

Dinlenen tanıkların hepsi, verdikleri ifadede Selçuk Erdağı’nın Belediye Başkanı danışmanı olarak görev yaptığını dile getirdi.

 Sanık, müşteki ve tanıkların savunma ve ifadeleri sonrası avukatlara söz verildi.  Sanık avukatları da müvekillerinin beraatini talep etti.

ERDAĞI’NIN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen mütalada Erdağı’nın tutukluluğunun devamı istenirken, mahkeme de savcılık mütalaasını kabul gördü. Selçuk Erdağı’nın tutukluluk hali devam ederken, Semih Şahin için müşteki avukatları tarafından istenen adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı talebi reddedildi.

İKİNCİ DURUŞMA 21 EKİM’DE

Mahkeme, yeni tanıkların da dinlenmesi istemiyle beraber 21 Ekim tarihine ertelendi.

Editör: TE Bilişim