Bilecik’te bugün öğleden sonra geçerli olmak üzere yarın(Perşembe) kar nedeniyle eğitime 2 gün ara verilirken, karar sonrası okulların bahçelerinde öğrenci ve velilerin mağdur oldukları gözlendi.

Gece saatlerinden itibaren yağmaya başlayan ve git gide şiddetini artıran kar yağışı sabah saatlerinden itibaren öğrenci ve velilere zor anlar yaşattı. Okullara gitmek üzere yollara çıkan öğrenciler ve veliler okullarına kar yağışı nedeniyle geç kaldıklarını dile getirdiler.

Diğer yandan okulların dün öğle arasında aniden tatil edilmesi ile birlikte birçok öğrenci ve veli zor anlar yaşadı. Aileler, çocuklarını okula almaya gittiğinde yaşanan yoğunluk ile birlikte servislerin geç gelmesi nedeniyle de mağdur duruma düşerken, bu durum karşısında şikayetlerini dile getirdiler.

Birçok veli, “sabahtan böyle olacağı belliydi, hava durumu günler öncesinden tahmin edilebiliyor. Okulların tatil edilmesi için öğle arasının beklenmesi herkesi çok mağdur etti. Özellikle çalışan ve öğle arası tatilinde çocuklarını almaya gidemeyen ve okullarda bırakan birçok veli mağdur oldu. Okullarında kalan ve servisleri ile öğlen arası evine gitmeyen öğrenciler soğukta okul bahçelerinde servislerin ve ailelerinin gelmesini beklediler. Hava durumu belliyken niçin bu tatil kararını erken almadılar” şeklinde sitemde bulundular.

Editör: TE Bilişim