4 Ekim Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü nedeni ile öğrenciler Bozüyük Belediyesi Geçici Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Bozüyük Özel Sınav Koleji ilkokul öğrencileri Okul Müdürü Ömer Boğaz ve öğretmenleri eşliğinde geldikleri barınakta kendilerine Veteriner Hekim Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık eşlik etti. Barınak hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Fındık 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü kutlayarak “Can dostlarımızın yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak bizim elimizde. Bugün değil her gün onlara sahip çıkalım! Onlar bize emanet” dedi.  Ardından sokakta bulunarak, tedavi edilen ve çeşitli aşıları yapılan sokak hayvanlarının bulunduğu barınağı ziyaret eden öğrenciler, Bozüyük Belediyesi Veteriner hekimi ile barınakta bulunan köpekler ile yakından ilgilendiler. Veteriner hekime sormak istedikleri ve merak ettikleri soruları yönelten öğrenciler yavru köpekleri sevdiler, kalp atışlarını dinlediler.

            Barınakta çocukların gelişim süreçlerinde çok önemli bir yere sahip olan hayvan sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması ve doğada ki tüm canlılara gerekli saygı ve sevgiyi göstermeleri için çok önemli olan bu tarz etkinliklerin devam edeceği belirtilirken, sokak hayvanları da gördükleri ilgiden memnun kaldı.

Editör: TE Bilişim