Bilecik Müftülüğü, geçici Kur'an kursu öğreticisi sınav duyurusunu yayımladı.

Müftülük resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre başvurunu ayrıntıları şöyle sıralandı:

''İlimiz Merkez ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında ihtiyaç duyulduğunda ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönetlik kuşlar ile öğrenci yurt ve pansiyonları yönetmelik ve yönergesi ile diyanet işleri başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 10. Maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde ve sınav yönetmeliği gereğince geçici Kur’an kursu öğreticiliği sözlü mülakat sınavı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. Maddesinde belirten şartları taşımak,

Diyanet işleri başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan “ortak nitelik” şartını taşımak

İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları için:

•             Tercihen 4 yıllık dini yüksek öğrenim, ilahiyat önlisans veya en az İmam Hatip lisesi mezunu olmak,

•             Mezuniyet durumuyla ilişkili 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak, KPPSS 122, KPSS 123, KPSS 124 puan türlerinden birisine sahip olmak,

•             Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

•             Kadın olmak

4-6 Yaş Kur’an Kursları İçin:

•             Tercihen 4 yıllık dini yüksek öğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az İmam Hatip lisesi mezunu olmak,

•             Mezuniyet durumuyla ilişkili 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak, KPPSS 122, KPSS 123, KPSS 124 puan türlerinden birisine sahip olmak,

•             Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (Ön Lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olanla öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitim alanıyla ilgili resmi diploma veya 19.01.2017 tarihinden önce alınmış veya 19.01.2017 tarihinden önce kursa kayıt yaptırıp 19.01.2017 tarihinden sonra alınmış çocuk gelişimi ve eğitimi alanında en az 296 saat ve üzeri belge veya sertifikaya sahip olmak veya 19.01.2017 tarihinden sonra Halk Eğitim Merkezlerinden alınan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanıyla ilgili 380 saat ve üzeri belge veya sertifikaya sahip olmak,

•             Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

•             Kaıdn olmak,

Hafızlık Kur’an Kursları İçin:

•             Tercihen 4 yıllık dini yüksek öğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az İmam Hatip lisesi mezunu olmak,

•             Hafız olmak. (Hafızlık Kur’an kurslarında görev almak isteyenler için),

•             Mezuniyet durumuyla ilişkili 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak, KPPSS 122, KPSS 123, KPSS 124 puan türlerinden birisine sahip olmak,

•             Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

•             Kadın olmak,

NOT:

Sözlü mülakatlara; öncelikle KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlar arasından en yüksek puanı alandan başlamak suretiyle adaylar çağırılacak ve sıralamada sözlü puanı yüksek olana öncelik verilerek görevlendirilmeler yapılacaktır.

KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlardan müracaat eden bulunmaması halinde KPSS (DHBT) sınavına girip 60 ve altında puan alanlar çağırılacak ve sıralamada sözlü puanı yüksek olana öncelik verilerek görevlendirilmeler yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen şartlar doğrultusunda geçici öğretici ihtiyacının karşılanamaması halinde ise kamu yararı ve hizmet gereği KPSS (DHBT) puanı olmayanlar arasından mülki amir oluru ile görevlendirme yapılabilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1.           Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, görev almak istedikleri ilçeyi belirtilen dilekçeleri ve istenilen belgeler ile birlikte 25/08/2022 tarihi mesai bitimine kadar ilimiz müftülüğüne müracaat edeceklerdir. Belgelerinde eksiklik olanların müracaatları geçersiz sayılacaktır. (Her aday, sadece il merkezi veya bir ilçe için; Hafızlık 4-6 yaş veya yüzüne gruptan sadece birine müracaat edebilecektir. Birden fazla ilçe veya gruba başvuruda bulunanların müracaatları iptal edilip sınava alınmayacaklardır.)

2.           Sınav, 07/09/2022 tarihinde saat 09:00’da başlayacak ve başvuru durumuna göre sınav tamamlanıncaya kadar müteakip günlerde yapılacaktır. Sınava girecek adayların sınav tarihi ve saatinde sınav merkezinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

3.           Her aday müracaat etmiş olduğu ilçeye göre sınava katılacak olup, başarı sıralaması müracaat etmiş olduğu ilçe bazında değerlendirilecektir. Sözlü sınavdan en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır.

4.           Sınava girip başarılı olanlar ihtiyaç halinde merkez ilçelerde ve talep etmeleri durumunda taşra ilçelerinde de görev verilebilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1.           Dilekçe (İl ve İlçe Müftülüklerinden temin edilecek)

2.           T.T. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi

3.           En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi )Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp adaya iade edilecektir.)

4.           2020 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5.           Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi (aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp adaya iade edilecektir. )

6.           04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için şartlarda belirtilen belgeler

7.           Vesikalık fotoğraf (1 adet)

8.           Resmi kurumlar için adli sicil kaydı

SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

1.           Sınav sözlü mülakat olarak yapılacaktır

2.           Adaylar sınava girerken T.C. kimlik numaralı kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanını, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

3.           Bütün adaylarda öncelikle Kur’an-ı Kerim yeterliliği temel şart olmak üzere;

Yüzüne eğitiminde görev alacak öğreticiler:

a.           Temel İlmihal Bilgisi (50 puan),

b.           Pedagojik formasyon bilgisi (30 puan)

c.            Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği (10 puan),

d.           Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerin mesleğe uygunluğu (10 puan),

4-6 yaş eğitiminde görev alacak öğreticiler:

a.           Temel İlmihal Bilgisi (50 puan),

b.           Çocuk gelişimi ve eğitimi bilgisi (30 puan),

c.            Pedagojik formasyon bilgisi (30 puan),

d.           Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği (10 puan),

e.           Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerin mesleğe uygunluğu (10 puan),

Hafızlık eğitiminde görev alacak öğreticiler:

a.           Hafızlığı (50 puan),

b.           Temel ilmihal bilgisi (25 puan),

c.            Pedagojik formasyon bilgisi (30 puan),

d.           Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerin mesleğe uygunluğu (10 puan).

SINAV SONUÇLARI, DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

1.           Sınav sonuçları adayın müracaat ettiği il veya ilçe ve grubuna göre ilimiz müftülüğünün www.bilecik.diyanet.gov.tr sayfasından ilan edilecektir.

2.           Her aday başvuruda bulunduğu il, ilçe ve grubuna göre sınava katılacak olup; başarı sıralaması sözlü sınav sonucu 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ilçe ve grup bazlı sıralama yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde KPSS (DHBT) puanı yüksek olan tercih edilecektir. Her iki puanı da eşit olması durumunda hafızlık, öğrenim durumu,, yaş vb. kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ

1.           Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenler, geçici öğretici olarak görevlendirilmeyecektir.

2.           Görevlendirmeler adayların tercihte bulunduğu müftülük tarafından yapılacaktır. Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

3.           Sınav işlemleri sürecinde adayın beyanı esas alınacaktır. Görevlendirme sürecinde yerleştirmesi yapılan adaylardan duyuruda belirtilen şartları taşıdığına dair belgelerin asılları ile birlikte fotokopileri istenecektir.

DİĞER HUSUSLAR

1.           Müracaat evrakı eksik olanlar ile sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi yerleştirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişkileri kesilecektir. İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal yollardan tazmin edilecektir,

2.           Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak; Diyanet işleri başkanlığının ilgili mevzuatı çerçevesinde hüküm verilecektir.

3.           Sınav ve görevlendirme süresince ilimiz müftülüğü internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

4.           Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan, posta ve faks yolu ile yapılan müracaatlar ile 25/08/2022 tarihi mesai bitiminden sonra yapılan başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.

Sınav tarihi ve saati: 07/09/2022 – 09:00 Sınav Yeri: İl Müftülüğü''

Editör: TE Bilişim