İçişleri Bakanlığı’ndan Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayı sonrası Belediye’de inceleme yapmaya gelen Müfettişlerin incelemeleri sonrası 20 Belediye personeline sarı zarf gönderildiği ve Müfettiş tarafından ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Önceki gün 2 Müfettişin yeniden ilimize gelerek Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet olayına  ve Belediye hizmetlerine ilişkin  incelemelerine devam edecekleri öğrenilmişti.

Müfettişler, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayına ilişkin geçtiğimiz günlerde ilk raporlarını tamamlamışlar ve Savcılığa verdikleri rapor kapsamında rüşvette suçüstü yakalanan Başkan Semih Şahin’in Danışmanı Kayı A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın yanı sıra İçişleri Bakanlığı tarafından  geçici görevden alınan Belediye Başkanı Semih Şahin ve   Başkan Danışmanı Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı ve 4 Belediye ile Kayı A.Ş. çalışanı hakkında soruşturma açılmıştı.

Müfettişlerin yeni rapor düzenledikleri ve bu kapsamda 20 Belediye personeline sarı zarf göndererek savunmalarının alınacağı öğrenildi.

Savunmaları istenen personellerin çoğunluk olarak  İmar ve Fen İşleri çalışanı oldukları iddia edildi.

Editör: TE Bilişim