Bilecik Anadolu Lisesi Havacılık Kulübü öğrencileri, bu yıl ikincisi yapılacak liselerarası havacılık yarışmasında ilimizi temsil etmeye hazırlanıyorlar. Kimya öğretmeni İsmail Büyükbay’ın koordinatörlüğünde faaliyet gösteren kulüp öğrencileri, kendi yaptıkları model uçağı başarıyla uçuruyorlar.

Geçen sene ilk kez katıldıkları yarışmada 22 okul arasında 17’ci olduklarını belirten Büyükbay, bu seneki hedeflerinin ilk 10’a girmek olduğunu söyledi. Büyükbay, “Uçakları dondurma çubukları, strafor parçaları ve bant gibi basit malzemelerden yapıyoruz. Bir tek elektronik aksamı biraz maliyetli. Bize bu imkanı Bilecik Anadolu Lisesi sağlıyor.

Okulumuz Bilecik’te havacılık faaliyetlerine katılan tek öğrenci kulübüne sahip olma özelliği taşıyor. Biz de geçen sene olduğu gibi bu sene de ilimizi başarıyla temsil etmek için çalışıyoruz. Yarışmada her sene bir görev veriliyor. Bu seneki görev yarım litre suyu belirli bir alan içerisine boşaltmak. Başarılı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

Bilecik Anadolu Lisesi Havacılık Kulübü öğrencileri Ömer Faruk Aşkın, Ahmet Tunç Duru, Batuhan Ay ve Mehmet Emir Demirbük de, 27 – 28 – 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında ikincisi gerçekleşecek TYU 2016 İnsansız Hava Araçları Yarışmasında başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim