Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve toplantıya katılmak üzere Bilecik’e geldi. İlk olarak Bilecik Valiliğini ziyaret eden Bakan Özer’e ziyaretinde MEB Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici ve İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umur Gür de eşlik etti. Burada Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, İl Jandarma Alay Komutanı Muzaffer Sandal ve bazı daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Özer, il eğitim değerlendirme toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Bilecik’e 527 milyon TL yatırım yapılacağını müjdeledi. Bakan Özer’in müjde verdiği konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“ Bilecik ilimizin il değerlendirme toplantısı sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Bilecik iline 2022 yılında yeni okul yapılması, güçlendirme çalışmaları ve yık-yap kapsamındaki okulların tekrar eğitim öğretime kazandırılması için 241 milyon TL’lik bir yatırım planladık. Bu süreç başarılı bir şekilde devam ederken, bugün ki değerlendirme toplantısında bu 241 milyon TL’lik yatırıma ilave olarak 286 milyon TL’lik yatırımı da Bilecik’e kazandırıyoruz. Böylece 2022 yılı içerisinde Bilecik’e eğitim yatırımlarını toplamda 527 milyon TL’ye çıkartıyoruz. Bunlardaki yatırımdaki, bugün ilave ettiğimiz en önemli kalem güçlendirme çalışmalarıdır. Güçlendirme kapsamındaki tüm okullarımıza bugün itibari ile hızlıca gerçekleştireceğiz. Bunun için Bilecik’e 180 milyonluk ödenek bugün itibari ile ayırdı.  Osmaneli Atatürk Ortaokulu yıkılmış. Bunun yapımınında bugün itibari ile iznini veriyoruz. Özel Eğitim Anaokulu ile ilgili ki Bilecik için aciliyeti olan bir durum. Bunu da eğitim programımıza dahil ettik. Merkez İlkokulu 24 derslikti onu da yatırımıza dahil ettik.  Bu yeni yatırımların Bilecik’imize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu kısa bir ziyaret oldu. Daha sonra tekrar Bilecik’e geleceğimizde uzun süre kalacağız. Ben tekrar bu süreçleri başarılı ile  yöneten sayın valimize, milletvekilimize, bakanlıktaki görevlilere, il başkanımıza, il milli eğitim müdürümüze, ilçe milli eğitim müdürümüze ve tüm okul müdürlerimize teşekkür ediyorum.”  

Editör: TE Bilişim