Kovid-19 salgını sonrası öğrencilerin öğrenme kayıplarını telafi etmek amacıyla 4 ayrı yaz okulu açacaklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Matematik okur yazarlığı ile ilgili bir seferberlik ilan ettik. İnşallah, matematik öğretim metadolojisini adım adım güncel hayatla ilişkilendirerek değiştireceğiz. Diğer yaz okulumuz ise, yabancı dille ilgili. Yıllardan beri İngilizce öğrenmeyle ilgili problemi artık ülkemizin gündemin çıkarmak istiyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve toplantıya katılmak üzere Bilecik’e geldi. İlk olarak Bilecik Valiliğini ziyaret eden Bakan Özer’e ziyaretinde MEB Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici ve İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umur Gür de eşlik etti. Burada Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, İl Jandarma Alay Komutanı Muzaffer Sandal ve bazı daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Özer, şeref defterini imzaladıktan sonra önemli açıklamalarda bulundu.

BİLİM SANAT MERKEZİ SAYISINI 355’E ÇIKARDIK

Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerin Kovid-19 salgını nedeniyle yaşadığı öğrenme kayıplarını telafi etmeleri için 4 ayrı yaz okulu açtıklarını belirten Mahmut Özer, “Bunlardan 2 tanesi Bilim Sanat Merkezlerinde. Bunun için bu merkezlerimizi tüm Türkiye’de safhında yaygınlaştırdık. 183 tane olan merkezini 2021 yılında 225’e, 2022 yılında ilk 5 ayında ise 355’e çıkardık. Şimdi tüm öğrencilerimiz için bilim ve sanat olmak üzere iki ayrı ders açarak öğrencilerimize 1 ay süreyle ders alımlarını sağlayacağız” dedi. 

Açılan yaz okullarında matematik ve yabancı dil alanlarında seferberlik ilan ettiklerini kaydeden Özer, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Matematik okur yazarlığı ile ilgili bir seferberlik ilan ettik. İnşallah, matematik öğretim metadolojisini adım adım güncel hayatla ilişkilendirerek değiştireceğiz. Bununla ilgili tüm Türkiye’de öğrencilerimizin ücretsiz olarak gittikleri her yerden katılabilecekleri yaz okulları açıyoruz.

Diğer yaz okulumuz ise, yabancı dille ilgili. Yıllardan beri İngilizce öğrenmeyle ilgili problemi artık ülkemizin gündemin çıkarmak istiyoruz. Onunla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Hazırlıkların ilk sonuçlarını yaz okullarımızda öğrencilerimizle buluşturacağız. Bugün itibariyle bir yenilik daha yaptık. Türkçe okur yazarlığını artırmak ve güçlendirmek Milli Eğitim Bakanlığı olarak birinci ana odağımızı oluşturuyor. İlk kez 4’üncü, 7’nci ve 11’inci sınıflar seviyesinde sadece okuduğunu anlamada değil, işitme, yazma ve konuşma becelerini de güçlendirecek şekilde yeni metodolojileri sisteme dahil etmeye çalışıyoruz. Bunun için 4 beceride 13 bin öğrencinin katıldığı ilk ölçme değerlendirme çalışmalarını ve saha taramalarını tamamladık.

İnşallah buradan elde edeceğimiz verilerle 2022-2023 eğitim öğretim yılında hem öğretmenlerimizin eğitimiyle hem de Türkçe öğretimiyle ilgili yeni yaklaşımları sisteme dahil edeceğiz.

Bilecik’te yepyeni bir projemizi daha duyuruyoruz. Yıllardan beri Türkçe, matematik, fen okur yazarlığı konuşuyor ama kültür okur yazarlığı hiç konuşulmuyor. Bu kritik bir şey. Özellikle bu müjdeyi Bilecik’e sakladık. Çünkü Bilecik Osmanlı’nın kuruluşunun ilk nüvelerinin başladığı şehir. Dolayısıyla bu topraklara dair kültürün okur yazarlığı ile ilgili çalışmaları yaz okuluna giden öğrencilerimiz üstünde tespit edeceğiz ve 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla birlikte öğrencilerimizin bu toprakların kültürel kodları, değerleri hem öğrenme hem de içselleştirmeleri ile ilgili yeni bir süreci başlatacağız.”

Editör: TE Bilişim