Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında: ‘’Çanakkale Destanına isimlerini yazdıran bütün kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum’’ dedi.

Çanakkale Zaferi’nin, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu ile birlikte dünyaya tarihimizden bir altın sayfa olduğunu belirten Tüzün mesajında şunları kaydetti:

‘’Çanakkale zaferi, tarihimiz açısından çok büyük neticeleri barındıran bir kahramanlık destanıdır ve tarihin nabzının attığı yerdir. Çanakkale Zaferinin, 105 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına, karşı göğüs göğüse çarpışmaların olduğu bir savaştır. Zira bu savaşta Yedi düvele “hayır” denilerek 'Çanakkale Geçilmez Destanı'nı yazılmıştır. Bununla birlikte 18 Mart, Mustafa Kemal’in önderliğinde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesiyle bağımsız, barışçı yeni Türk Devleti’nin ilk temellerinin savaş meydanlarında atıldığı gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanını savunurken şehit olan Mehmetçiklerimizi, hayatlarını hiçe sayan gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.’’

Editör: TE Bilişim