Bilecik ‘in kurtuluşunun 99. Yıl dönümü kapsamında  Cumhuriyet Meydanı’nda verilen konsere eşi  Aysel Tüzün ile katılan Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, yaptığı konuşmada, ‘’Biz çocuklarımızın başını okşamak ve onları geleceğe hazırlamak için sahneye çıkarıyoruz, onların başına vurmak için sahneye çıkarmıyoruz’’ dedi.

İzleyicilerin sevincini paylaşan Milletvekili Tüzün, gündeme dair mesajlarını verdi.

 Geçtiğimiz günlerde bir açılış programında kurdeleyi erken kesmeye çalışan çocuğun başına ani bir refleksle vurarak uyarıda bulunan Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın  sosyal medyada  ve ulusal basında tepki gören hareketine  göndermede bulunan  Tüzün’ün; ’Biz çocuklarımızın başını okşamak ve onları geleceğe hazırlamak için sahneye çıkarıyoruz, onların başına vurmak için sahneye çıkarmıyoruz’ demesi  konserdeki izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Konuşmasında, ‘’Bilecikli hemşehrilerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.’’ ifadelerine yer veren Milletvekili Tüzün, şunları söyledi:

‘’Biz çocuklarımızı, gençlerimizi sevmek için okşamak için sahneye çıkarıyoruz. Mesele anlaşıldı mı? Biz onları geleceğe hazırlamak için sahneye çıkarıyoruz. Biz bu çocuklarımızı geleceğini teminat altına almak için sahneye çıkarıyoruz, onların başına vurmak için değil. Bunu herkes çok iyi bilmelidir diye düşünüyorum. Bu güzel geceyi onurlandıran sevgili Buray kardeşimize çok teşekkür ediyorum.

‘’BİLECİK VE TÜM ÜLKEDE KORKU İMPARATORLUKLARINI BİRLİKTE YIKACAĞIZ’’

Önümüzdeki yıllarda Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. Gerçekten tarihi bir yıldönümü kutlayacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarken, demokrasimizi taçlandıracağız. Hak, hukuku ve adalet sistemini taçlandıracağız. Özgürlükleri taçlandıracağız. Bütün korku imparatorluklarını, Şimdi bütün Türkiye’de önümüzdeki yıllarda bütün ülkede korku imparatorluklarına hep birlikte son vereceğiz. Buna hazır mısınız?’’ şeklinde konuştu.

‘’BİZLERE KURTULUŞ ŞENLİKLERİNİ ARMAĞAN EDEN ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI MİNNETLE ANIYORUM’’

Konuşmasında Cumhuriyeti ve bu ülkeyi bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle andığını hatırlatan Milletvekili Tüzün, ‘’Sevgili gençler, yaklaşık bir haftadır, 30 Ağustos zaferi, 6 Eylül Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşu gibi zaferleri kutluyoruz. Bazı zaferler, sonsuza kadar kutlanır ve biz Bilecikliler olarak, kazananlar olarak hep birlikte 99. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Başta 4 Eylül’de Bozüyük ilçemizin kurtuluşunu, 5 Eylül Pazaryeri ilçemizin kurtuluşu ve 6 Eylül’de ise Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. Tam 99 yıl geçmiş. Bu güzel ülkeyi, bu güzel Bilecik’i bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum. ‘’ dedi.

Editör: TE Bilişim