Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’30 Ağustos’u bizlere zafer ve bayram olarak armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahramanlarımızı minnetle anıyorum’’ dedi.

Mesajında 30 Ağustos Zafer Bayramının tarihimizdeki yeri ve önemine değinen Milletvekili Tüzün, ‘’Bir asır önce tüm dünyanın şahit olduğu kahramanlığın en iyi göstergesi olan 30 Ağustos, tam bağımsızlığın adıdır, Cumhuriyetimizin temel taşıdır’’ ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

‘’Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal kurtuluş savaşımızın zaferle taçlandığı günü ifade eden 30 Ağustos, Türk Milletinin zincirlerden kurtulduğu, özgür, onurlu, insanca bir yaşam için ödediği bedellerin sonunda elde ettiği şanlı bir zaferdir. 30 Ağustos tarihi, topraklarımızın işgalden kurtarılıp Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gündür. Bundan dolayıdır ki 30 Ağustos, tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir. Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.’’ İfadelerini kullandı.

‘’30 AĞUSTOS RUHUNU YAŞATMAK İÇİN CENNET VATANIN YILMAZ BEKÇİLERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Mesajında 30 Ağustos ruhuna değinen Tüzün, ‘’Bizler Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik ve tüm ülke sathında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı kahramanlığı yaşatmaya ve bu cennet vatanın yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Bizlere özgür ve mutlu Türkiye’yi emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilişim