Meteoroloji Genel Müdürlüğü Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bilecik’in de içinde bulunduğu iller uyarılarak, 28 Temmuz Perşembe (Bugün) den başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca yüksek sıcaklık ve düşük nem görüleceği uyarısında bulunuldu.

Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, “Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Bursa illerinde 28 Temmuz 2022 (Perşembe) ile 31 Temmuz 2022 (Pazar) tarihleri arasında en yüksek sıcaklıkların 35 derecenin üzerinde (Mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde) seyretmesi beklenmektedir. Yüksek sıcaklık ve düşük nem koşullarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi.

Güneş çarpmasına maruz kalan kişi hemen serin olan bir yere alınarak üzerinde sıkı giysiler varsa gevşetilir ve kusma riskine karşı yan yatırılır. Vücut ısısını düşürmeye yönelik başına göğsüne ve koltuk altlarına soğuk su ile ıslatılmış bez koyulabilir veya soğutucularla soğutmaya çalışılabilir. Kişinin bilinci açıksa; yeterli sıvı alımının sağlanması, bilinç kapalı ise kesinlikle içmesi için sıvı verilmemesi ve en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerekir.

Editör: TE Bilişim