Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa, pandemi sürecinde vatandaşların yaşadığı zorluklara ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu. Salgınla mücadele döneminde işçi, esnaf ve çiftçi vatandaşlara devlet tarafından yeterli desteğin sağlanmadığını belirten Arslanboğa, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'mizin ve vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları dile getirmeyi Yeniden Refah Partisi olarak görev bildik. Şu anda en çok sıkıntı çekilen konuların başında ekonomi gelmektedir. Ekonomik sıkıntılardan dolayı son on yılda evine ekmek götüremeyen, evini işini kaybeden sayısız vatandaşımız var. Bu çaresizlik içinde olup intihar eden vatandaşlarımızın sayısı 35000'e yaklaşmaktadır.

“Ramazanlarda fakirin sofrasına giderek reklam yapmak olmuyor”

Sayın Cumhurbaşkanımız ekranlara çıkıp her geçen gün ekonomimizin, büyüdüğünü söylüyor ancak bu sözlerin altını dolduracak herhangi bir emare yok. Şu kadar insana gıda yardımı yaptık, şu kadar kişiye nakit yardımı yaptık diyerek övünüyorlar. Ramazanlarda fakirin sofrasına giderek reklam yapmak olmuyor. Önemli olan Erbakan Hocam gibi Asgari ücretliye %100, Bağkurluya %3OO, Memura% 102,5, çiftçimizin ürününe %100 üzerinde zam vererek tüm milletimizle beraber iftar yapmaktır.

“Zamlarla milletimizin belini bir kez daha bükmüşlerdir”

Bunu yapmak bugünkü iktidarın yapabileceği iş değildir. Çünkü üretim ekonomisi yerine rant ekonomisi uygulanmıştır. Yaklaşık 170 kamu kuruluşunu satarak devleti büyük bir zarara uğratmışlardır. Hane halkının borcu 6.6 milyar TL'den 880 milyar TL'ye çıkmıştır. Dış borcumuz 2002'de iktidara geldiklerinde 130 milyar dolarken, 900 milyar dolara yükselmiştir. Bu pandemi döneminde dahi 20 Mayıs'ta açıklanan vergi , akaryakıt zamlarıyla milletimizin belini bir kez daha bükmüşlerdir.

“Faizle ötelemeyi bir hizmet sayarak insanımızı aşağılamaktadırlar”

Yapılan vergi ve zam farklarıyla 2020 ve 2021 yıllarında 40 milyon TL gelir beklenmektedir. Halkımıza destek oldukları bütçe ise 4,5 milyon TL'dir. Yine övünerek söyledikleri destekler, banka kredilerini yüksek faizle ötelemeyi bir hizmet sayarak insanımızı aşağılamaktadırlar. İktidarın zulmü bunlarla da bitmiyor. Emekliye verdikleri zamlarla halkımızı enflasyona ezdirmedik diyorlar emekli aylıklarının çoğu asgari ücretin altında daha yeni 1000 TL civarından 1800TL civarına getirdiler. Emekli aylık bağlama oranlarında büyük adaletsizlik yapılmakta daha fazla prim ödedikçe aylığınız düşüyor. EYT'lilere gelince de çift dikiş yapacaksın diyorlar. Bu memleketimizin halkını üvey evlat yerine koymaktadırlar. Bir avuç rantçıya vergi afları ve milyon dolarları aktarıyorlar ama EYT 'liye gelince yok.

“Biz milli görüşçüler olarak bugüne kadar aldatmadık,aldanmadık”

Çiftçimize gelince yeterli destek yok. YRP'mizin takip etmesi sonucu patates üreticileriyle görüşmeler sonucunda çiftçimiz ürününü 15-25 kuruşa satamaz iken hükümet yurtdışından 2,5 TL 'ye ithal patates getirtmesi tespitlerimiz sonucunda meydana çıkınca Hükümet geri adım atmıştır. Türk çiftçimizin patateslerini alarak hem halkımıza biraz daha ucuz satış sağlanmış hem de çiftçimizin ürünü değerlenmiş oldu. Esnafımız borç batağında yüzmektedir. Pandemi sürecinde esnafımıza elle tutulur destek sağlanmamıştır. SGK ve vergilerin ertelemekten başka hiçbir destek sağlanmamıştır. Esnaf ayakta zor durmaktadır.99-500 esnaf kepenk kapatmıştır. Mecliste olmamamıza rağmen İstanbul sözleşmesinin iptalinde, Ayasofya’nın açılmasında, çiftçilere vermiş olduğumuz destekle göstermiş bulunmaktayız. Biz milli görüşçüler olarak bugüne kadar aldatmadık,aldanmadık.Her zaman her işin en iyisini ve en güzelini yaptık, yapacağız. Birinci 40 yılda yaptıklarımız 2'nci 40 yılda yapacağımızın teminatıdır.”

Editör: TE Bilişim