4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Bilecik’te eğitim gören ilkokul ve anaokulu öğrencileri için unutulmaz bir gün oldu. Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve minik öğrenciler, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek sokak hayvanlarıyla keyifli vakit geçirdi. Kedi ve köpeklere özel ilgi gösteren minikler, burada hayvanların nasıl tedavi edildiğini öğrendi. Kafesleri tek tek gezen Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve minikler hayvanlar hakkında merkez çalışanlarından bilgi aldı. Sokak hayvanlarının da şehrin birer sakini olduğunu belirten Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, “Sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonlarını gerçekleştirdiğimiz bu merkezimize miniklerimizle birlikte gelmek bizim için çok önemli. Çünkü hayvan sevgisinin erken yaşta aşılanması çocuklarımızın kişisel gelişimlerine olumlu etki ediyor ve hayvanları koruma konusunda bilinçlenmelerini sağlıyor.” sözlerini kullandı.

Başkan V. Melek Mızrak Subaşı sokak hayvanlarının korunmasına da dikkat çekerek; “Bu masum dostlarımızı kapımızın önüne bir kap mama ve bir kap su ile hayatta tutabiliriz. Herhangi bir yerde yardıma muhtaç hayvan gören vatandaşlarımız Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüzü arayabilirler.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten oldukça memnun kalan minikler de Başkan V. Melek Mızrak Subaşı’na sarılarak duydukları mutluluğu ifade etti. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim