Temmuz ayı son oturumu gerçekleşen Bilecik Belediye Meclisi toplantısında hareketli dakikalar yaşandığı gözlendi.

AK Parti ve MHP Meclis üyeleri gazetemizin gündeme getirdiği ilaçlama firması tarafından Belediye’ye tahsis edilen araçların Başkan Yardımcıları tarafından makam arabası olarak kullanılması ve bu araçların fazla km yaparak HGS ve otobanlarda ücretli geçiş paralarının Belediye’den tahsis etmek istenmesini Meclis gündemine getirdiler.

AK Parti Meclis üyesi Muhammed Karadayı, Meclis Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı’na araçların km’sinin yanısıra HGS ve otoban ücret geçişlerinin olup olmadığını sordu.

Muhammed Karadayı’nın “geçtiğimiz günlerde basına yansıyan bir husus ile alakalı sizlere soru sormak istiyorum. Çok fazla gündemde bulundu bizler de bunun aslını öğrenmek istiyoruz. İlaçlama araçları için tahsis edilen, kontrol takip araçları yerel basında çıkan haberlere göre makam aracı olarak kullanılıyormuş. HGS ve Ücretli geçişlerden geçiyormuş” sorusuna cevap veren Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, “bizim makam aracımız yok hizmet aracımız var. Hizmet aracı olarak kullanıyoruz. Biz AK Parti Belediyesi değiliz. Ben hizmet aracına biniyorum ve sadece mesai saatleri arasında araçlarımıza biniyoruz” dedi.

En son gerçekleşen Meclis toplantısında söz alan AK Parti Meclis üyesi Muhammed Karadayı, “yerel basında çıkan haberde 35 bin km daha fazla araç km yaptığı için ortalama 52 bin TL ve şehir içi için tahsis edilen araçların HGS geçişleri var. Hizmet aracı nedir? Bilecik sınırları içerisinde kullanılan araçtır. Makam aracı değilse kullanım amacı budur. Bende sizlere soruyorum, bu hizmet araçları son 3 yıl içinde toplamda ne kadar HGS’lerden yani Hızlı Geçiş Sistemleri varya otobanlarda olan geçtiğini ve bu araçlarında şartnamesine göre fazla kmden sebep 50 bin TL’ye yakın Belediye’den firmanın fazla para talep ettiği doğru mudur? İkinci olarak da bu araçların HGS geçişleri için Belediye hizmet aracı ya bu araçlar, bu araçlar içinde 30 bin TL talep edildiği doğru mudur?” sorularını yöneltti.

Bu soru karşısında ilaçlama firmasının tahsis ettiği aracı makam arabası olarak kullanan İYİ Partili Meclis üyesi Ahmet Gürses, söz alarak, “bu ilaçlama firmasının araçları ile ilgili km kısıtlaması 14*4 olan ilaçlamayı yürüten araçlar ile alakalıdır. Diğer hizmet araçları ile ilgili böyle bir km kısıtlaması yok” dedi.

Gürses, “tüm bakımları, HGS, OGS  ne varsa bunların tamamı yüklenici firmaya aittir. Biz bunlarla sorumlu değilizdir. Sadece trafik cezası gelirse, kullanan şoföre ait olur.  Belediyemizden firmanın böyle bir talebi yoktur, olamazda öyle bir durum olursa da buyursun mahkemeye versin, hakkıysa da alır” dedi.

Bunun üzerine AK Parti Meclis üyesi  Muhammed Karadayı, “derdimiz km değil, bu araçların OGS, HGS geçişleri var mı ” sorusuna, İYİ Partili Ahmet Gürses, “bu araçlar yüklenici firmaların yetkisinde. Belediyemiz de OGS, HGS geçişleri ödemez” demesine karşılık sorusunda ısrarcı olan Kardayı, “HGS, ücretli otoban  geçişleri var mı? Yok mu onu söyle” dedi.

Ahmet Gürses ise, “HGS geçişleri varsa da bunu yüklenici firma öder bu bizi ilgilendirmez. Bizi OGS, HGS, bakımı, lastiği ilgilendirmez. Sözleşme gereği biz sadece aracın trafik cezasından sorumluyuz. Onun haricinde hiç birşey bizi ilgilendirmez” açıklaması üzerine Karadayı sorusunu tekrarladı ve “ben cevap bekliyorum. HGS geçişi ve ücretli otoban geçişi var mı yok mu onu söyleyin” dedi.

Bunun üzerine Ahmet Gürses, “HGS geçişi gelmez ki bize. Bakıma gider İstanbul’a tabii ki HGS’den geçer” dedi.

Bunun üzerine Muhammet Karadayı, “30 bin TL’lik mi bakıma gidiyor?” deyince, Ahmet Gürses, “oı firmanın sorunu” demekle yetinirken, söz alan MHP’li Meclis üyesi Hamdi Salt da, “bu firma sizden 50 bin TL istedi mi?” diye sordu.

Başkan Subaşı da, “bana böyle bir talep gelmedi. Eski Belediye Başkanına sormak lazım. İsterseniz Semih Şahin’e sorun?” dedi.

Meclis’te makam araçlarının HGS geçişleri gündeme gelirken, aşılama firmasının 4  milyon TL’lik yeni aşılama talebi ve Gürses’in bunda ısrarcı olduğu iddiasının ise gündeme gelmemesi ile Gürses’in buna açıklık getirmemesi ve  sessiz kalması da düşündürücü bulundu.

Editör: TE Bilişim