Son yıllarda ülke genelinde ve Bilecik’te kamu kurumlarında kullanılan lüks araç furyasına Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de katıldı.

      2021 Model lüks Vip Mercedes aracı Başkanlık makam arabası olarak kullanmaya başlayan Başkan Semih Şahin’in bu aracı nereden aldığı ise merak ediliyor.

      CHP’li Belediye Başkanı Semih Şahin’in makam arabası olarak kullandığı eski Volkswagen aravelle aracının halen durmasının yanında, yeni kullanılmaya başlanan 2021 model Vip Mercedes VİTO makam arabasının değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu iddia edildi.           

Selim Yağcı da lüks Audi A8’e binmişti

Bilindiği gibi, daha önceki dönemde AK Partili Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın mevcut bulunan bir Mercedes makam arabasının yanısıra EDS’den geldiği iddia edilen o zamanki değeri 700 -800 Bin TL. olan lüks bir Audi A8 aracı makam arabası olarak kullanması hem kamuoyu tarafından, hem muhalefet kanadında özellikle de CHP tarafından eleştirilmişti.

Selim Yağcı’nın Milletvekili seçilmesinin ardından yerine Belediye Meclisi’nden  seçilen daha sonra AK Parti Genel Merkezi tarafından atanan Belediye Başkanı Nihat Can da, bu arabayı EDS firmasına geri göndererek yerine Belediye’ye kepçe almıştı.

Yeni Rektör gelir gelmez makam arabasını değiştirdi

İlimize atanan yeni Rektör Şükrü Beydemir de makam arabasını değiştirmiş ve lüks bir E Segmenti Sedan marka dört çeker, 6 aylık 81 Bin TL ile makam arabası kiralamıştı. Hatta ulusal basında geniş yankı bulan araç için Üniversite yetkilileri  araç kiralama için YÖK’ten izin alındığını ve eski arabanın sürekli arıza yaptığını belirtmişti.

Lüks Vip Mercedes kimden ve neden geldi?

AK Parti’yi savurganlıkla eleştiren ve sosyal demokrat kimliğini sürekli ön plana çıkartan CHP’nin Belediye Başkanı’nın da bu lüks araç furyasına katılması kamuoyunda eleştirilip manidar bulundu.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in  makam arabası olarak kullandığı eski Volkswagen aravelle aracın halen durmasının yanında, kullanılmaya başlanan yeni 2021 model Vip Mercedes VİTO  makam arabasının  değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu iddia edildi.

Belediyelerin yabancı marka araba kiralama yetkisi de yok?

Lüks araç furyasına karışan Semih Şahin’in bindiği arabanın nereden geldiği ise muamma konusu. Yasa gereği Belediyelerin yabancı ve lüks araç kiralama hakkı bulunmadığı için kiralama şansı olmayan bu arabanın kiralanmadıysa kimden ve ne amaçla hibe veyahut kullanım hakkı verildiği ise kamuoyunda merak ediliyor.

Başkan Yardımcılarına da lüks makam arabası kiralandı?

Diğer yandan Bilecik Belediyesi’nde Başkan Yardımcılarının da altında lüks  makam arabaları kiralanarak tahsis edildiği gözleniyor.

Bazı Başkan Yardımcılarının şoförlü ve korumalı bu makam araçlarını Belediye hizmetleri dışında da özel işlerinde  kullandıkları iddia edilirken, kiralanan bu lüks araçların Bilecik Belediyesi’ne aylık yada yıllık ne kadara mal olduğu merak edilip, bu paraların da vatandaşın cebinden çıktığı biliniyor.

Altyapı ihalesinden mi geldi ve neden?

Kamuoyunda Bilecik Belediyesi’nden yüksek rakamlarla bir altyapı ihalesi alan firma tarafından araçların alındığı  konuşulurken, bu ihaleyi alan firmanın kim olduğu ve neden böyle bir araç hibe etme  veya kullanıma verme zarureti duyduğu veyahut ihale şartnamesine böyle bir araç alımı, kullanımı yada hibe edilmesi konusunda bir maddenin eklenip eklenmediği de merak edilen ayrı konu.

Arabanın nereden geldiği yönündeki soruları da geçiştirdiği iddia edilen ve eski dönemki Belediye yönetimine ithamlarda bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin’in seçildikleri günden itibaren şeffaf Belediyecilikten bahsederken yeni gelen lüks Mercedes VİTO makam arabası ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim