Destekleme ve yetiştirme kurslarına 6. ve 10. sınıflar da dahil edilerek kursların kapsamı genişletilirken, il merkezi ve ilçelerde başvurular 26-29 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek.                   

      Yeni düzenlemeye göre, Bilecik’te yıllık planlanan kurslar Eylül ayı içerisinde, yaz dönemi kursları ise Temmuz ayının ilk haftasında başlatılacak.

      Yıllık açılan kursların Eylül ayı içerisinde planlanmasıyla kurslara uzun süre ara verilmeden devamını sağlamak amacıyla yapılan düzenlemede Bilecik’te 8. ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretimden mezun olanlar için Temmuz ayında başlayacak şekilde de kursların planlanabilmesi alternatifi sunuldu.

      Bilecik Vailiği’nce il merkezi ve ilçe genelinde hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları ve benzeri durumlarda kurs süreleri değiştirilebilecek.

Kurs açılacak sınıf düzeyleri ve dersler, gelişen ve değişen şartlar doğrultusunda güncellenirken, yapılan yönerge değişikliğiyle 6. ve 10. sınıflarda ücretsiz verilen DYK kapsamına alındı. 6. ve 10. sınıflar için destekleme ve yetiştirme kursları 29 Kasım'da başlayacak.

Editör: TE Bilişim