Vali Kemal Kızılkaya başkanlığında KÖYDES toplantısı İl Özel İdaresinde yapıldı. Vali Yardımcısı, İlçe Kaymakamları ve Özel İdare Genel Sekreteri Seda Bayrakçı’nın bulunduğu toplantıda İl Özel İdaresi Birim Müdürleri tarafından KÖYDES kapsamında gerçekleştirdiğimiz projelerin son durumları hakkında sunum yapıldı.

Yapılan sunumda şu bilgilendirmeler yer aldı:

“İl Özel İdaremizin etkin ve verimli çalışmaları ile sene başında planlanandan fazla proje gerçekleştirildi. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce 130, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce 41 proje olmak üzere toplam 171 proje köylerimizde İdaremiz ödenekleri ve KÖYDES ödenekleriyle gerçekleştirilmiştir.
Yürüttüğümüz çalışmalar ile 51 km sathi kaplama 51 km bitümlü sıcak kat asfalt olmak üzere 102 km köy yolumuz asfaltlanmıştır.

Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüzce

40.000 metre İçme Suyu borusu

10.000 metre Kanalizasyon borusu

Köylerimizde devlet vatandaş işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında köylerimize İdaremiz tarafından verilerek bakım onarımlarda kullanılmıştır.
İçme suyu depolarımızda yıl boyunca 750 bidon klor İdaremiz teknik personellerince kullanılarak vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı içme suyu kullanmaları sağlanmıştır.
Köylerimizde içme suyu yeni depo, mevcut depo onarımları, içme suyu şebeke yenileme, ilave isale hattı, memba bakım onarımları tamamlanmıştır.”

Editör: TE Bilişim