AK Parti 7.Olağan Bilecik İl Kongresi coşkulu bir şekilde gerçekleşirken, Covid-19 önlemlerinin hiçe sayılması göz korkuttu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve partililerin katılım sağladığı kongre İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında telekonferans sistemi ile katılım sağladığı kongrede, Serkan Yıldırım yeni İl Başkanı seçildi.

Coşkulu geçen kongrede, Covid-19 önlemlerinin alınmaması dikkatlerden kaçmazken;sosyal mesafe kuralına göre dizildiği söylenen sandalyeler katılımcılar tarafından adeta dip dibe sokuldu. Bu noktada kuralları ihlal edenlere yönelik uyarı yapması için herhangi bir kişinin de görevlendirilmedi görüldü.

Diğer yandan Bilecik ile birlikte aynı gün içerisinde kongreleri yapılan; Artvin-Bilecik-Çankırı-Gaziantep-Iğdır illerinde de durumun aynı olduğu gözlemlendi.

STK’LARDAN VE ESNAFTAN TEPKİ

Kongreyi dışarıdan takip eden birçok vatandaş ve kepenkleri kapalı olduğu için iş yapamayan esnaflar durum karşısında şaşkınlığa uğradıklarını dile getirirken,birçok STK ve Oda yöneticileri de kendi Genel Kurullarının iptal edilip partilere kongre yapmalarındaki sağlandığı iddia edilen ayrımcılığa büyük eleştiriler getirdi.

Editör: TE Bilişim