Bilecik Kızılay Şubesi’nin olağan kongresinde Sevcan Uzun, Başkan seçildi. Bilecik Kızılay Şubesi’nin kadın eline emanet edildiği kongre sonrası, yeni projelerin ve yeni girişimlerin arttırılacağı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde görevden ayrılan Mefail Ateş’in yerine Sevcan Uzun atanmıştı. Ardından yapılan Genel Kurul ile Sevcan Uzun yeni başkan seçilirken Kızılay kadın eline emanet edildi.

Bilecik Kızılay Şubesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Kızılay ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir.

1868 yılından beri karşılık gözetmeksizin insani yardım hizmeti veren, Türk Kızılay’ı, dünyanın değişik coğrafyalarında mazlumların umudu haline gelmiştir. Arakanda, Suriye’ de, Filistin’ de, Afganistan’ da, Ukrayna ‘ da dünyanın pek çok yerinde, 154 yıldır 138 ülkede Türk Kızılay’ı ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam etmektedir.

İnsanlar Kızılay’ı bilir. Kızılay yardıma koşar, Kızılay acıları dindirir.

Bizde bu bilinçle ilimizde durmadan, yorulmadan çalışmaya, projeler üretmeye devam ediyoruz.

Düzenli olarak gıda kolisi bağışı,

Kavurma, kıyma konserve dağıtımı,

Kurban bağışı

7-70’ e her bireye uygun giyim yardımı,

Yeni doğan bebekler için Sevgi Bohçası dağıtımı,

Zekat dağıtımı,

Şenlendirme projeleri

Okullarda Kızılay ‘ı tanıtma etkinlikleri

Yolda kalanlara kumanya dağıtımı,

Kadın, Genç ve Üniversite Gençliği faaliyetleri,

Kan bağışı programları ile yolumuza devam ediyoruz.

Bundan sonra ki süreçte ise bu yapılan çalışmaların devamı niteliğinde, pek çok eylem planımız bulunmaktadır.”

Sevcan Uzun, omuzlarına aldıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını da belirterek, Kızılay’ın hizmetlerini daha ileri seviyelere taşıyacaklarını söyledi.

Başkan Uzun, “Bu vesileyle, Kızılaya dolayısıyla insanlığa hizmet etmiş, gönlünü vermiş herkese teşekkür eder, ebediyete intikal etmişlere ise Allah’ tan rahmet dilerim.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim