Bilecik’in organik meyve yetiştiriciliğinde örnek olma yolunda ilerleyen ‘Çilek diyarı’ merkeze bağlı Ulupınar köyünde “Bereketli Topraklar Kırmızı Meyvelerle Buluşuyor'' projesi kapsamında bahar aylarında ekimi yapılan ve aradan geçen süre zarfında  toplama aşaması gelen çilek,Ahududu ve Jumbo meyvelerinin hasadı yapıldı.

Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ile İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz’ın katılım sağladığı hasatta kırmızı taze meyveler dallarından toplandı.

Hasat programı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Vekili Kadiroğlu, “Böyle güzel, verimli toprakları olan, geleceği de parlak olan Bilecik'i daha da güzelleştirmek, potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilmek için her alanda çalışıyoruz  ve bu çalışmaların karşılığını bulmasının önemli olduğunu biliyoruz. Projede emeği geçen başta herkese teşekkür ediyor, üreticimize hayırlı, bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş ise, 2019 yılında Ulupınar köyünde çiftçi ve sanayici buluşması projesini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bereketli Topraklar Kırmızı Meyvelerle Buluşuyor'' projesi kapsamında Ahududu  ve Böğürtlen  fidanlarını Ulupınar köyümüzde toprakla buluşmuştu. Köyümüz model ve örnek bir köy haline geldi. Uygulanan çilek projesi, çiftçilerimize ve üreticilerimize örnek olacak bir proje haline geldi. Birim alanından yüksek verim elde etmemiz için küçük parçalarda daha katma değeri yüksek olan ürünlerin yetiştirilmesi için deneme alanları kuruyoruz ve çiftçimizi bu şekilde yönlendiriyoruz. 2 dekarlık alanda Haritage ahududu çeşidinden 300 adet, Aksu Kırmızısı ahududu çeşidinden 200 adet ve Jumbo çeşit böğürtlenden ise 500 adet fidan dikimiyle gerçekleştirilecek projede modern tekniklerin kullanılması hedefledik. Bu köyde üreticimiz, ailesiyle örnek model ortaya koyuyor. Bizde Gerek Bakanlık nezdinde gerekse İl Müdürlüğümüz tarafından kendilerine destekçi olmaya devam edeceğiz.Üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim