Bilecik Kent Konseyi önderliğinde, sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile birlikte yangın felaketinde zarar gören bölgelere yardım kampanyası başlatıldı.

Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen’in öncülüğünde düzenlenen toplantıda, yangın bölgesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Bilecik’te ki  Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bir organizasyon komitesinin  kurularak  yangın bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarına göre yardım toplanacağını anlatan Konsey Başkanı Özgen, kampanyanın Bilecik Belediyesi’nce destekleneceğini belirtti.

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, yangın bölgesine gönderilecek olan yardımların Bilecik esnafından ve Bilecik’in üreten kadınlarından temin edileceğini ifade etti.

Başkan Özgen’in  Bilecik halkını kampanyaya destek olmaya davet ettiği konuşması şu şekilde:


“Son günlerde hepimizin büyük bir üzüntü ile takip ettiği ve halen devam eden orman yangınlarında, ülkemizin çok büyük ve en önemli yeşil alanlarını kaybetmeye devam ediyoruz. Yanan sadece ağaçlar ve orman içindeki canlılar değil, aynı zamanda yöre halkının evi, barkı, işi, aşı kısacası umutları, geleceği ve hayalleridir.

Hepimizin içini yakan bu acı tablo ülkemizin her ferdinin ortak acısına dönüşmüş durumdadır. Devlet kurumlarımızın üst düzey gayret ve çalışmalarının yanı sıra, felaketin gönüllerde açtığı acı ile tüm sorumlu vatandaşlarımız ve gönüllü organizasyonları canla başla yardım etmeye çalışmaktadırlar.

Bilecik Kent Konseyi olarak yangın felaketinin gerçekleştiği bölgelerde kurulu olan Kent Konseyleri ve STK’lar ile ilk günden itibaren sürekli iletişim halindeyiz. Aldığımız bilgilerle yardımların doğru bir şekilde amacına ve adresine ulaşması için topyekûn olarak daha koordineli ve uzun vadeli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bilecik Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerimiz, meclislerimiz, çalışma gruplarımız, katılımcı kuruluş ve gönüllülerimizle, şehrimizin tüm STK’ları ile birlikte “Hayaller Küllenmesin” diyerek yardım kampanyası başlatıyoruz.

Kampanyamız kapsamında yardım malzemelerinin Bilecik esnafı ve üretici kadınlarımızdan temin edilmesi hedeflenmektedir.

Tüm duyarlı Bilecikli hemşerilerimizi kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

Bu zor günleri, Bilecik halkının yüksek karakter özellikleri arasında bulunan dayanışma ruhu ile hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz.

Yardım kampanyasının amacına ulaşabilmesi için siz değerli STK’ların görüş, öneri ve fikirlerinizi bekliyoruz”

Kent Konseyi’nde konuşan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ise, belediye olarak kampanyaya gereken desteğin sağlanacağını söyleyerek şu açıklamada bulundu:

 “Yardımla ilgili bir konuda bu yoğunluğun olması beni çok mutlu etti. Bu organizasyonun Kent Konseyi üzerinden gitmesinin faydası; halkı içine almak, sivil toplum kuruluşlarını içine almak. Doğrudan belediye olarak yapmaktansa bunu Kent  Konseyi’yle, halkla yapmanın  daha verimli olacağını düşünüyorum. O yüzen ben sadece elimden gelen lojistik desteği vereceğim her konuda.  Geç kalmadık hatta daha erken bile.  Özellikle bu durumlarda, ilk birkaç hafta tamamıyla düzensiz yığılmalar  oluşuyor ve çoğu şeye yazık oluyor. Bu bölgedeki belediye başkanlarıyla konuşmam neticesinde, yani olay olduktan 1ay sonra falan gerçek ihtiyaçlar rafine oluyor  ve biz bunları öğrenip yardım edebilirsek gerçek zamanda gerçek  yardımları yapmış oluyoruz. Burada gördüğüm kadarıyla Bilecikli duyarlı insanların toplandığı bir yerdeyiz ve biz buradan en faydalı şekilde insanlara yardımlarımızı  ileteceğimizi düşünüyorum.  Düşünüyorum da değil biliyorum, biz bunu yaparız. Belediye olarak da elimizden gelen katkıyı yapacağız ama olay  Bilecik halkının Bilecik sivil toplumunun  ve Kent Konseyi’nin olayıdır. Ben sadece hem iletişimde hem her türlü taşımada yardımcı olacağım. Böyle bir felakette elimizden geldiği kadar  insanlara yardımcı olmak,  hem ülke için hem de bizler için doğru yardımı yapmak ben bizi hem de insanları mutlu edecektir.” 

Diğer yandan yardım kampanyasına Bilecik TSO, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bilecik Barosu, Bilecik SMMMO, Bilecik Ziraat Odası başta olmak üzere çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu’nun destek vereceği açıklandı.

Editör: TE Bilişim