Bilecik Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Türk Kadınlar Birliği ortaklığında engelli bireylere akıllı kol saati ve beyaz baston hediye töreni gerçekleştirildi.

Tören öncesi Bisikletliler Derneği ile Kent Konseyi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği çerçevesinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Ardından bir diğer program olan görme engelli bireylere akıllı saat ve baston hediye töreni gerçekleştirilirken Bisikletliler Derneği tarafından engelli vatandaşlara Tandem bisikleti hediye edildi.

Düzenlenen törende Bilecik'te 5447 engelli bulunduğunu söyleyen Engelli Meclisi Başkanı Yücel Uğurlu, engelli bireyler için istekler ve ihtiyaçlar hiyerarşisinin olduğunu ifade ederken şu anda ihtiyaçların giderildiğini artık istekler aşamasına geçtiklerini belirtti. Bu noktada kurumlara ve vatandaşlara büyük görevler düştüğünü söyleyen başkan Uğurlu, engelli vatandaşların topluma kazandırılması için el birliği ile çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.    

Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen,  konuya ilişkin olarak engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmak için çabaladıklarını ifade ederken, Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi Başkanı Ayla Ercan da 14 senedir kurulu olan derneğin bu gibi sosyal sorumluluk projelerinin her daim arkasında olduklarını belirtti.

Konuşmalar ardından görme engelli bireyler için tasarlanan kol saati ve beyaz baston hediyeleri sahiplerine takdim edildi. Program sonunda Bilecik’e imece usulü ile kazandırılan Tandem Bisikleti tanıtıldıktan sonra engelli bireylere çarşı merkezinde tur attırıldı.

Editör: TE Bilişim