Bilecik Kent Konseyi, Bilecik Belediyesi ve Marmara Spina Bifida Derneği’nin işbirliği ile hazırlanan Sevgili Yönetmenim adlı oyun sahne aldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alan oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Spina Bifida hastalığına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla sahne alan oyunu, Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Özgür Algın, Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) Başkanı Aslıhan Volkan, Marmara Spina Bifida Derneği Başkanı Nabi Uysal ve vatandaşlar izledi.

Oyun sonunda Başkan Yardımcısı Özgür Algın ve Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen tiyatroda yer alan oyunculara çiçek takdim ederek, performansları için teşekkür etti.

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen sahnelenen oyun hakkında yaptığı değerlendirmede Bilecik’te güzel ve anlamlı bir oyunun sahnelendiğini belirterek, ‘’Bu anlamlı oyunu hep birlikte izledik. Bizleri hem duygulandırdılar, hem de düşündürdüler. Engelliler ve spina bifida hastalığı hakkında önemli bir farkındalık ortaya koydular. Bütün oyunculara ve bu çalışmada yer alan paydaşlara çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Oyunun Yönetmeni ve Oyuncusu Hasan Yasal ise oyunun hem yönetmeni hem de yazarı olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, ‘’Bilecik Kent Konseyi ve Bilecik Belediyesi davetlisi olarak Bilecik’e gelerek güzel bir oyun sahneledik. Çok mutlu ayrılıyoruz. Harika bir misafirperverlik ve tiyatro seyircisi var Bilecik’te. İyi ki Bilecik’e geldik diyor, herkese teşekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Spina Bifida Rahatsızlığı Nedir?

Spina Bifida; ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklarından birisidir. Bebek sırtında bir açıklıkla doğar. Açıklığın bulunduğu yere bağlı olarak değişik derecelerde felçler ortaya çıkabilir. Açıklık ne kadar yukarıda ise, felç daha ağır olacak anlamına gelecektir. Bu nedenle bazı spina Bifidalı hastalar daha az yardımcı cihaza ihtiyaç duyarken (bazıları hiç kullanmazlar), bazıları ise tekerlekli sandalye kullanmak durumunda bile kalabilmektedir.

Editör: TE Bilişim