Kadın istihdamı ve kadın iş gücüne önem ve vurgu yapılması için açılan ‘Giyim Teknoloji Kursu’n da bulunan kadınların el emekleri sergi ile tanıtıldı. İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan, mahalle konağında gerçekleşen Giyim Teknolojileri Kursu sergisine, Bilecik Belediyesi Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyfettin Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukcu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı sergiyi gezerek, bilgi aldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin, "insanlar kıyafetleriyle karşılanır" sözünden çıkarak başlayan Giyim Teknolojileri Kursu’nun kursiyerleri bir yıl boyunca hazırladıkları emeklerini gösterme fırsatı buldu.

Sergi açılışı programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Mehmet Nuri Efendi Anaokulu öğrencileri kısa bir gösteri sergiledi. Öğrencilerin gösterilerinin ardından Kurum Müdürü Seyfettin Yıldız açılış konuşması gerçekleştirdi. Kurum Müdürünün konuşmasının ardından Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, “Kadınlarımız ışıl ışıl, kadın istihdamının bu başarıları görmek bizleri çok memnun ediyor.” İfadelerini kullandı.

Bilecik Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı ile anlamlı ve faydalı her türlü çalışmaya verdiği katkıları hatırlatan Başkan Subaşı; ‘’İl protokolümüzün değerli üyeleriyle birlikte İsmetpaşa Mahallesi Mahalle Konağı’nda Giyim Teknolojisi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirerek, vatandaşlarımızla bir araya geldik. Yapılan her bir güzel eser için emek veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bilecik Belediyesi her zaman bu tür güzel çalışmalara gereken katkıyı vermeye devam edecektir’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar’a plaketini takdim etti.  Ardından protokolün katılımı ile kursun açılışı yapıldı.

Sergi de geri dönüşümle üretilen çantalar en çok dikkat çekerken, kursiyerlerin ürettikleri ürünler protokol ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Editör: TE Bilişim