Bilecik İl Jandarma Komutanlığı il genelinde telefon ve internet üzerindne dolandırıcılık sayınının çok yüksek derecelere ulaştığını bildirdi. Vatandaşları uyarmak için köylerde ve il genelinde uyarılarda bulunan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde afiş çalışmaları gerçekleştirmeye başladı.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan gerçekleşen uyarı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Son dönemlerde ülkemiz geneli ve ilimiz dahilinde telefon ve internet üzerinden dolandırıcılık olaylarında ciddi derecede artış meydana geldiği, dolandırıcılık olaylarında vatandaşlarımızın maddi ve manevi olarak büyük mağduriyetler yaşadığı gözlenmektedir.

Vatandaşlarımızın; telefon ile arayan ve kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak para talebinde bulunan veya internet üzerinden piyasa değerinin çok altında ürün satış ilanı vererek kapora talep eden şahıslara karşı dikkatli olması, teyit edilmeden ve emin olunmadan para göndermemesi, internet üzerinden güvenli e-ticaret imkanı olmayan sitelerden alışveriş yapmaması, banka ve kredi kartı bilgilerini paylaşmaması, bu tür durumları kolluk birimleri (112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ)’ne haber vermesi önem arz etmektedir.

Toplum Destekli Güvenlik Faaliyetleri kapsamında vatandaşlarımızın yüz yüze, afiş broşür dağıtımı, kısa mesaj sistemi ve basın duyuruları ile bilgilendirilmesi faaliyetleri devam etmektedir.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı suç ve suçlularla mücadele kapsamında etkin çalışmalarına devam edecektir.”

                                                                 

Editör: TE Bilişim