CHP Meclis üyelerinin Belediye Başkanı adayını belirlemek için kendi aralarında yapmış oldukları seçimde Hüseyin Yıldız, Melek Mızrak Subaşı, Soner Olgun ve Muharrem Tüfekçioğlu’nun aday olduğu öğrenilirken, oylama sonucunda ikinci turda 3 oy alan Melek Mızrak Subaşı'na karşın, 8 oy alan Muharrem Tüfekçioğlu en yüksek oyu alarak  CHP’nin yeni Belediye Başkanı adayı oldu.

Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılması sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri yaptıkları açıklamada Belediye Başkanı olarak çıkacak adayın arkasında duracaklarının mesajını vermişlerdi.

Bugün CHP İl Başkanlığı’nda yapılan aday belirleme seçiminde Hüseyin Yıldız, Melek Mızrak Subaşı, Soner Olgun ve Muharrem Tüfekçioğlu adaylıklarını açıkladılar.

İlk turda Hüseyin Yıldız 2, Melek Mızrak Subaşı 3, Soner Olgun 2 ve Muharrem Tüfekçioğlu  5 oy aldılar. Aldıkları en yüksek oylar ile ikinci turda yeniden yarışan Muharrem Tüfekçioğlu ve Melek Mızrak Subaşı arasında en yüksek oyu alan Muharrem  Tüfekçioğlu CHP’nin yeni Belediye Başkanı adayı oldu. İkinci tur oylamada 1 çekimser oy kullanıldı.
İl Başkanlığı’nda yapılan iki turlu seçimde 8 oyu alan Muharrem  Tüfekçioğlu bugün saat 14:00’de olağanüstü toplanacak Bilecik Belediye Meclisi’nde yapılacak seçimde CHP’nin yeni Belediye Başkanı adayı oldu.

Editör: TE Bilişim