Son yıllarda ilimize atanan Müdürlerimizin altın çağlarını yaşadıkları her platformda konuşulmuştur. Liyakatlı atanan Müdürlerimizin yanı sıra bir de torpille atanan Müdürlerimiz iktidara yakın oldularmı deymeyin keyiflerine. Karışan da olmaz, kimse de söz söyleyemez, söz geçiremez. Bir Müdürün ya akrabası vekildir, ya sınıf arkadaşı ya da bir yakını hal böyle olunca da pek iş yapmazlar.

Bir de liyakat ile atanan Müdürler vardır, işlerini çok severek yaparlar ve ilimizde bir şeyler üretmek için gece gündüz çalışırlar, onların zaten başarılı çalışmalarına Bilecik basını sürekli sütunlarında yer vermektedir.

Bir de zaman, saat dolsun emeklilikleri gelsin diye bir Kurumun başında oturan Müdürler vardır. Aman iş gelmesin, başıma iş çıkmasın diyenler vardır. Çalışan, başarılı Müdürleri tenzih ediyorum ama bir de beceriksiz Müdürler vardır, iş yapmaktan aciz topu taca atan.

Şimdi sizlere önceki gün yaşadığım bir olayı anlatayım kararı siz verin. Sabah haberlerinde İstanbul’da emniyet tarafından kaçak göçmenlere operasyon yapıldığını izledim. Hanımla göz göze geldik ve dedim ki Bilecik’te de birçok göçmen var, kimbilir kaç tanesi kaçaktır dedim. Haber yapalım bunu da dedik. Aradan yarım saat sonra bir telefon geldi ve iyi takipçimiz olan bir okurumuz aynı haberi izlemiş, bu konuda Bilecik’te de rahatsızlık duyduklarını dile getirerek haber yapmamızı istedi. Kalp kalbe karşıymış dedim.

Gazetemize geçince İl Göç Müdürü Hüseyin beyi aradım ve ilimizdeki kayıtlı göçmen sayısını, mülteci sayısını istedim. Kendisi bana bu konuda Ankara’dan izin almaları gerektiğini ve görüşüp bana döneceğini söyledi. Yaklaşık 4.5 saat sonra döndü ve Ankara’da yetkililer ile görüştüğünü, Bakanlığın web sitesinin adresini vererek günlük sayıların orada yayınlandığını, bana şuradan girersen şu çıkacak, buradan girersen bu çıkacak oradan verilere ulaşabilirsin dedi.

Ben de kendisine Sayın Müdürüm bu işin uzmanı sizsiniz siz alıp bana ortalama sayı verseniz dedim. Bizim öyle bir yetkimiz yok, bu sayıları vermek için size Ankara’dan izin almamız, yazılar yazmamız, bir sürü iş uzun sürer dedi. Güleyim mi, ağlayayım mı şaşırdık tamam Müdürüm dedim kapattım.

Sonra kendi kendime düşündüm ya ne Müdürler ile çalışıyoruz dedim. Kimseyi küçük görmem, Bakanlığın sitesindeki rakamları alıp bize ulaştırmak çok mu zor be Müdürüm zaten orada yayınlandığını söylüyorsunuz neden kulağınızı tersten gösteriyorsunuz.

Demek ki ilimizdeki göçmen, mülteci sayısını siz de bilmiyorsunuz. Sonra siteye girdik 1.250 kişi gösteriyor ilimizdeki ikamet izni olan yabancılar olarak görünüyor. Bunun 667’sini geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler oluşturuyor. Fakat Afganlar, ya da diğer uyruklara kayıtlı göçmenler ile ilgili bir rakama rastlayamadık. Vallahi ben bu rakamları da inandırıcı bulmadım çünkü iddia ediyorum ilimiz de 1.250 kişiden fazla göçmen ve mülteci vardır. Eğer sayın Müdür rahatsız olmazda oturduğu yerden azıcık kalkıp, çalışıp bizlere gerçek rakamları aktarırsa siz değerli, okurlarımıza gerçek rakamları iletiriz.

Kalın sağlıcakla… 

Editör: TE Bilişim