İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkan Adayı Rüstem Çetinkaya, Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği'nin (BİLMER-DER) düzenlediği istişare toplantısında yaptığı konuşmada, “sorunların çözümüne odaklı ve kapsayıcı bir anlayışla hareket edeceğiz" dedi.

Geçen seneyi 5,9 milyar dolar ihracatla kapatan maden sektörünün çatı STK'sı İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Nisan ayında yeni Başkanını seçecek. Yaklaşık 6 ay önce Bursa'da Başkan adaylığını açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı Rüstem Çetinkaya ve aday yönetim kadrosu, madenciliğin bir başka üretim üssü Bilecik'ten tam destek aldı. Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği'nin (BİLMER-DER) düzenlediği istişare toplantısında konuşan Çetinkaya, sektörün büyük sorunlarının olduğunu, yönetime seçilmeleri halinde kapsayıcı ve sorun çözen bir anlayışla hareket edeceklerini söyledi.

"TELEFONU KALDIRDIĞIMDA ULAŞABİLİYORUM"

BİLMER-DER Başkanı Turgut Özen, "Birliğimizi, bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı göstermek için bugün buradayız. Rüstem Çetinkaya, derneğimizin bir üyesi olarak İMİB'de Başkan adayı olduğunu açıkladı. Kendisinin çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Seçim sürecinde başarılar diliyorum" dedi. Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şükrü Keskin ise, "biz konuya bakmamız gereken açıdan bakıyoruz. Rüstem Çetinkaya 1998'den bu yana Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası'nın üyesi. Aynı zamanda da Bilecik'te istihdam sağlayan bir firmanın sahibi. Telefonu kaldırdığımda kendisine 7 gün 24 saat rahatlıkla ulaşabiliyorum. Mermercilik ve maden konularında ülke olarak kendimizi yıllardır tam anlamıyla ifade edemedik. Sektörün büyük sorunları var. Kendisine seçim yarışında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İZİN SÜREÇLERİ VE RUHSAT GÜVENCESİ İLK SIRADA

Maden sektörünün ihracat potansiyelinin 5,9 milyar dolardan daha fazla olduğunu söyleyen Çetinkaya ise şu ifadeleri kullandı: "Bu potansiyeli ortaya çıkarabilmemizin tek yolu izin süreçlerinin kısalması. Bugün maalesef izin süreçlerinin tamamlanması dört yılı bulabiliyor. Bu süreyi en aza indirgemek için ter dökeceğiz. Bir diğer önemli husus ise ruhsat güvencesi. Sektörümüze ilgi duyan yatırımcıların 'acaba' dediği tek husus bu. Tam aksine, tıpkı ihracat potansiyeli bana göre 10 milyar dolar seviyelerinde olan sektörümüzün yatırım potansiyeli de hayli fazla. Bu iki sorunun çözüme kavuşması için her kapıyı çalacağız. Sektörü harekete geçiren, tüm paydaşları ile motive olmuş ve ülke için üretime teşvik eden bir yönetim anlayışımız olacak. İzin süreçlerinin kısalması için 'TEK DURAK' ofis projesini devletimizin gündemine tekrar getirerek  uygulamaya koyulması için enerjisi ve inancı ile mücadele eden bir ekibiz. Özetle makam odaklı değil, sektör odaklı bir yönetim kadrosu oluşturduk."

Editör: TE Bilişim