İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, beraberinde bulunan Müze Müdürü, Uzman Arkeolog ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademisyen hocaları ile İlyasbey Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Yapılan inceleme sonrası  görüşlerini belirten Müdür Bircan, “Şehrimizin her köşesinde ayrı bir tarih, ayrı bir kültür, ayrı bir değer ile karşılaşmak bizleri çok mutlu ediyor. Öyle bir değerin üzerinde bulunuyoruz ki bu konuda böyle kadim bir şehirde yaşamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde şehrimize 15-20 dk mesafede bulunan; tarihi 14-15. Yüzyıla dayanan camileri, hamamları, günümüze ışık tutan mezar taşları, 2. Murat döneminde Devlet Adamı olarak yaşayan ve köyümüze ismini veren İlyasbey'in mezarının bulunduğu İlyasbey Köyü’müze birtakım araştırmalarda bulunmak üzere Müze Müdürümüz, Uzman Arkeoloğumuz ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademisyen hocalarımız ile incelemelerde bulunduk.

İlyasbey Köyü Muhtarımız Gürkan Zengin başta olmak üzere, köyün eniştesi ve kıymetli abim Erhan Toka'ya, BŞEÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ramazan Meral ve hocalarımıza, köy halkına ve Müze uzmanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah yapılan araştırmalar ve incelemeler tarihimize ve değerlerimize ışık tutularak hak ettiği değere çıkacaktır.”dedi.

Editör: TE Bilişim