Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022’de geçerli olacak Asgari Ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 3. kez toplanırken, halkın arasında  bir döneme damga vuran Türk komedyen, sinema ve tiyatro oyuncusu Levent Kırca’nın Olacak O kadar’daki ‘Zam Miktarı’ skeci dolaşmaya başladı. Gülelim mi ağlayalım mı?

Şüphesiz ki Levent Kırca izleyiciyi ekranlara kilitleyerek gülmekten kırıp geçiren zam skeci ile hafızalarımızda büyük yer etmiş. Bugün Asgari Ücrete ilişkin Bilecik sokaklarında şöyle bir nabız yokladım, neler var neler…

Eski sendikacı İsmail abiye bir dokundum bir ah işittim, “Abi ne olur Asgari Ücret” demeye kalmadı, “4 bin lirada verseler 5 bin lirada verseler ne olacak kardeşim, içtiğim sigaraya daha dün zam geldi, ondan öncekiler akıllara ziyan” deyiverdi.

Abhazların yoğun takıldığı çay ocağının önünden geçerken şöyle bir selam durdum, emekçi Levent abime sordum, ‘sence durum ne olur abi?’  başındaki şapkasını geriye doğru atarak, “verecekleri en fazla 3 bin 700-3.800, yılbaşından sonra gör sen zam yağmurunu” derken arkasından o güzel kahkahasını attı.

Fabrika işçisi Çağrı’ya rastladım, hani Bileciklilerin tabiri ile “Vallahi akraba’ diye başladı söze  “sendikaların tutumları da beni tatmin etmiyor, bu şartlarda 5-6 bin liradan aşağısı bizi kurtarmaz” diyerek 4/12 vardiyasına gittiğini söyledi ve ufaktan yol aldı.

Yasin, Ezgi ve Taner arkadaşlarda aşağı-yukarı benzer kelamlarda bulunurken, emekçi Ahmet abim son noktayı koyuverdi: “Levent Kırca’nın ‘Zam Miktarı’ skecine vurgu yapan Ahmet abim, “bu yapılacak öyle büyük bir miktar zam değil bu ZAMCIK” derken beni gülmekten kırdı geçirdi. İlahi Ahmet abim sen beni güldürdün Allah’ta  seni güldürsün.

Bazıları “bir yanımız bahar bahçe” derken bir kesimde “yaprak döker bir yanımız” şarkısını söyleyip dura koysun, enflasyon ve yoksulluk sınırı ortada, yarın güne güzel haberlerle uyanmak dileğiyle hoşçakalın….