Tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Müftü Erhun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“7 Ekim Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece, Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)’in tüm insanlığı onurlandırarak dünyaya teşrifinin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Bizleri Mevlid-i Nebi haftasına ve Mevlit Kandiline ulaştıran Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Yüce Kur’an’ı bizlere ulaştıran, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaran, müjdeci ve uyarıcı olarak gönderilen Efendimiz Muhammed Mustafa’ya salâtü selam olsun.

Muhterem Kardeşlerim

Mevlit Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyayı teşrif ettiği gecedir.

Kur’an-ı Kerim’de “Size öyle bir peygamber gelmiştir ki, sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.” (Tevbe, 128) buyurulur. Peygamber Efendimiz (sas)’in adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığı birlikte yaşadığı ashâbına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsar. O’nun sözleri, insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, tabiatla kaynaştıran, Rabbine yönelten hatırlatıcı düsturlardır. Onun hayatı bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örnekliğidir.

O’nun örnekliği sadece şekle dayalı sünnetlerin yaşatılması değildir. O’nun örnekliği ahlaki vasıflarının tüm özelliklerini alabilmek ve bunları hikmetine uygun yaşayabilmektir. Sünneti sadece bedenimizi örtmek için giydiğimiz libasta arama ve yaşatma yerine, benliğimizi her türlü kötülüklerden koruyacak olan iyi davranışlarda arama ve yaşatmamız gerekir. Hz. Peygamber (sas)’in her davranışı bize bir hikmeti öğretir. Bu hikmetlere dayalı yaşama ölçütleri ancak bizi bir adım daha O’na ve O’nun sünnetine yaklaştırmış olur. O bizim için her şeyiyle örnektir. Baba olarak örnektir, eş olarak örnektir, öğretici olarak örnektir ve yönetici olarak örnektir.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası birlikte kutlanacak’’

Kıymetli Kardeşerim

Başkanlığımız tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi Haftasının bu yıl ki teması ‘Peygamberimiz Cami ve İrşad’ olarak belirlenmiştir. Bu yıl Mevlid-i Nebi haftasıyla Camiler ve Din Görevlileri haftasının aynı tarihlere denk gelmesi dolayısıyla iki hafta birlikte kutlanıyor. Cehaleti ortadan kaldırmaya vesile olan camilerimizin ve din görevlilerimizin, İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi, içtimai ve dini hayatımızın gelişmesinde sağladığı katkıları ele alınarak çeşitli programlarla vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir.

Kıymetli Hemşerilerim

İnsanlığa, son peygamber olarak, tevhidi, adaleti, merhameti, vefayı kısaca Hakk’ın razı olacağı iman, ibadet ve güze ahlâkı öğreten Efendimizin (sav) dünyayı teşrifleri dolayısıyla yüreklerimizi heyecanlandıran “Mevlîd-i Nebî” gününün ve haftasının ülkemize, ümmet-i Muhammed’e ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum. Günümüzün mü’minleri olarak Efendimizi (sav), tanımanın, O’nu (sav) anlamanın ve O’nun (sav) yaşadığı gibi bir hayatın sevdasını sürmenin dünya ve ahiret mutluluğumuz için olmazsa olmaz konumunu hatırlatarak sözlerime son vermek istiyorum."

Editör: TE Bilişim