Bilecik il jandarma komutanlığı İnhisar İlçesinde aile içi şiddetle mücadele kapsamında KADES uygulamasını tanıttı. İnhisar İlçesinde gerçekleşen toplantıya ilçede bulunan kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet uygulamalarında KADES’in önemi ve etkileri ilçedeki kadınlara aktaran İl Jandarma komutanlığı ekipleri toplantı sonunda ilçedeki kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bilecik il jandarma komutanlığı gerçekleşen eğitim toplantısına ilişkin bir açıklama yayınladı. İl Jandarma komutanlığının açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Temel bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde, şiddete maruz kalan kadınların tedbir kararlarından nasıl yararlanabilecekleri ve nerelere başvuru yapabilecekleri konusunda 17 mart 2022 tarihinde İnhisar İlçesinde Bilecik il jandarma komutanlığı aile içi şiddetle mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından 6284 sayılı kanun ve KADES uygulaması hakkında bilgilendirme faaliyeti icra edilerek kadına yönelik şiddet broşürü ve KADES broşürü dağıtılmış, 39 kadının telefonuna KADES uygulaması indirilmiştir.

Şiddetin her türlüsüyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Bilecik il jandarma komutanlığının bilgilendirme faaliyetleri halkımızın desteği ile daha güçlü bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim