İnegöl yolu Dereşemsettin Köyü Harmanlık mevkiinde 20 metrelik olduğu düşünülen demir profilden yapılmış direk ikiye bölünürken tehlike arz etmeye başladı.

Necip İman isimli duyarlı vatandaş tehlikenin boyutlarına dikkat çekerken, yetkililere duruma el atılması noktasında çağrıda bulundu.

Telefonuyla çektiği video ile direğin çevresinde dolaşan hayvanları gösteren vatandaş İman, demir direğin sebebi bilinmeyen bir nedenle 2’ye bölündüğünü söylerken, yaklaşık 18-20 metre boyunda olan direğin 3 ayağının boşta olduğunu ve bu ayakları da tek cıvatanın tutuğunun altını çizdi.

“DERHAL MÜDAHALE EDİLMESİ ŞART”

Hemen yol kenarında bulunan ve sürekli araçların geçtiği karayolunda bir kazaya sebebiyet vermesi an meselesi olan direğin rüzgar alan bir bölgede bulunması da tehlikenin bir değer boyutunu ön plana çıkarttı.

“İNSANLIK GÖREVİMİ YAPIP YETKİLİLERE HABER VERDİM”

Demir direğin çevresinde hayvanlarını otlatan insanların olduğunu ve yakın zamanda vatandaşlarında tarımsal ürünlerini kurutmak için bölgeye gelebileceğini aktaran vatandaş İman, duruma bir an evvel el atılması noktasında yetkililere çağrıda bulunurken,“böylesini ilk defa gördüm, yeni dikilen bir 25 veya 30 metre uzunluğundaki cereyan direğinin tam ortadan ikiye kırılışını.Üç ayağı kopuk, bir tek ayağı tutuyor, o da koptu mu 15 metre uzunluğuna yakın bir parça yere düşecek. Allah korusun,biran evvel bakılsın diye 2 yere haber verdim. Olayı gören bir ağabeyim anlattı, insanları Allah koruyor inanın sonradan öğrendim, direğin uzunluğu net 25 metre dediler” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim