Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 2015 yılı mezuniyet töreni geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. Üniversite kampüsü içinde, Rektörlük önündeki meydanda düzenlenen törene çok sayıda öğrenci ailesi katıldı ve çocuklarının mezuniyet gururunu yaşadı. İl protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği törende konuşma yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir İlgen, öğrencilerini mezun etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi ve bundan sonra da hem telefonlarının hem de kalplerinin kendilerine açık olduğunu söyledi. İlgen şöyle konuştu:



Prof. İlgen: “Telefonumuz da kalbimiz de her zaman açık”

“Köy hizmetlerinin küçük delme çatma bir yerinde hizmete başlamıştık. Bugün 2015 yılı, aradan 21 yıl geçmiş. Çok güzel bir kampüsümüz, çevre illerle kıyaslandığında, 100 bin tane kitabı olan muazzam bir kütüphanemiz var. Sayıları 100’leri aşan akademisyenler, Türkiye’nin muhtelif yerlerinden gelen değerli öğretim üyeleri… İlk defa böyle kalabalık bir misafir topluluğu görüyorum. Çok duygulandım, çok heyecanlandım. Bu kampus alanında, bu güzel peyzaj içinde ilk defa böyle bir tören gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanlarımız milletvekillerimiz değerli bürokratlarımız ve bugün ilimizin bütün protokolü buraya gelmekle bizleri onurlandırdılar. Bizlere değer verdiler. Kendilerine bilhassa teşekkür ediyorum. Söylenecek çok söz var ama ben sözü çok fazla uzatmayacağım. Sevgili öğrenciler, okul yeni başlıyor. Bizim telefonlarımız hepinizde var telefonlarımız açık referansımız açık kalbimiz açık. Sizleri özlemle hasretle yolluyoruz. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Allahaısmarladık.”



Prof. Özcan; “Şeyh Edebali’nin ışığını kendinize rehber edinin”

Törende konuşan Üniversite rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, mezun olan öğrencilerden Şeyh Edebali’nin ışık ve öğretilerini kendilerine rehber almalarını istedi. Önemli olanın “insan ve toplum” olduğunu belirten Özcan, insan ve topluma yapılacak hizmetin üstünde hiçbir şey olmadığını ifade etti. Özcan Şöyle konuştu:

“Bu tablonun istediği bütün bileşenleri bir araya toplayan böyle bir programa bende katılmış olmaktan çok büyük onur duyuyorum. Üniversitem adına şahsım adına zahmetleriniz için emekleriniz çok teşekkür ediyorum. Bize bu güzel tabloyu yaşatan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mensuplarına, değerli öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyorum. Sevgili gençler, sevgili Dekanımız sizin budan sonra yeni bir döneme adım atacağınızı, artık bu ana kadar biriktirdiğiniz her ne varsa onlarla hayatınızı yaşatacağınızı size söyledi. Ben de bir şey ekleyerek sizi daha fazla bekletmek istemediğimi ifade edeyim. İsmini taşıdığımız büyük zat Şeyh Edebali’nin ışık ve öğretileri aynı zamanda bütün büyük kahramanlarımız gibi bundan sonraki hayatınızda da sizin rehberiniz olsun. Önemli olanın “insan ve toplum” olduğunu hiçbir zaman unutmayın. İnsan ve topluma yapacağınız hizmet ve katkının üstünde hiçbir şey olmadığını lütfen hatırlayın. Allah bahtınızı yolunuzu açık eylesin. Size emek veren bütün öğretmenlere kutluyorum. Sizleri bize emanet eden ve daha donanımlı şekilde şuanda yerini alan ailelerinizi tebrik ediyorum. Bu yolculukta aramızda ayrılan yavrularımıza ve üniversite mensuplarımıza Mevla’dan rahmetler diliyorum. Hepinizin yolu bahtı açık olsun, hepinize sağlık ve afiyet diliyorum. Hoşça kalın.”



Nayir: “Bugün velilerin en mutlu günü”

Törende son olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşma yaptı. Çocuklarını büyük bir özveriyle yetiştiren ve bu güne getiren velilerin en mutlu günü olduğunu söyleyen Nayir, Üniversitemizin mimarı değdi Prof. Dr. Azmi Özcan’a da teşekkürlerini sundu. Nayir şöyle konuştu:

Bugün öğrencilerimiz için bir sevinç günü, bir gurur günü. Bizler de onların müsaadesiyle bu sevince ve gurura ortak olmaya geldik. Bugün velilerimizin en duygulu günü. Kendi hayatlarımızdan da biliyoruz ki, çocukluklarından itibaren büyük fedakârlık yaparak bugüne getirdikleri yavrularına en büyük fedakarlığı üniversite hayatları bölümünde ortaya koyuyorlar. Bugün onun sonucunu alıyorlar, onun gururunu yaşıyorlar



Sevgili öğrencilerimizin bahtları açık olmasını diliyorum. Gittikleri yerde Bilecik’i unutmasınlar, Bilecik’le ilgili düşüncelerini yine bizlere aktarıp burada yapılacak olanlardan bize ışık tutmalarını bekliyoruz. Ve her önünden geçtiğinde gurur duyduğum bu mimari yapının oluşmasında emeği geçen, bu mimari yapının mimarı olan Rektörümüze de ilimiz adına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben arkadaşlarım adına, buraya katılan diğer kamu görevlileri adına, hem öğrencilerimize hem de öğrenci velilerine bugünün kutlu olmasını diliyorum hepinize saygılar sunuyorum.”



Protokol konuşmalarının ardından, fakültede dereceye giren öğrencilere plaket verildi. Diplomaların dağıtılması sonrası ise, genç mezunlar keplerini havaya atarak başarılarını kutladılar. Okulu bitirmenin sevinciyle, üniversite yıllarının sona ermesinin verdiği hüznü bir arada yaşayan öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek bu özel günü ölümsüzleştirdiler.

 

Editör: TE Bilişim