İHH İnsani Yardım Vakfı  Bilecik Şubesi açıldı.

Derneğin Gazipaşa Mahallesi Kurtul Sokak'taki yeni bina açılışına İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dernek üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bilecik’e gelmekten çok mutlu olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Tarihimizin çok önemli bir parçası burası. Hepimiz manevi hayatımızı şekillendirirken Şeyh Edebali’den bahsederiz, Osmangazi’den bahsederiz, mücadelesini anlatırız. Aslında Bilecik Osmanlı’nın ulaştığı bütün toprak parçalarının bir tohumudur. O nedenle burada yaşıyor olmakta büyük bir mutluluk ve erdemdir. Sizler aslında bir toprak parçasında yaşamıyorsunuz, bir parçanız Tuna’da, bir paçanız orta Asya’da, Kafkasya’da, Afrika’da, yer yüzünün neresine varsanız sizden esintiler göreceksiniz. Ya buranın yerlisi olun ya da sonra gelin ama coğrafya kaderdir.

Bu coğrafyada yetişen evlatlarınız bir bakıyorsunuz ki Hollanda’da ilk hastanenin kuruluşuna katkıda bulunmuş, o zaman Baybaros Hayrettin Paşa gitmiş altınlar vermiş Avrupa’da hastaneler açmış. Bir bakıyorsunuz İngiltere’deki açlık ve sefalete çözüm bulmuş. Bir bakıyorsunuz İspanya’da zulme uğrayan Müslüman ve Yahudileri kurtarmış. Fakat o Yahudiler ne yazık ki bugün Filistinlilere bizim yaptığımız erdemli davranışı sergilemiyor. Ama buna rağmen biz insan olarak bakıyoruz, biz bu öğretileri bu topraklarda yaşadık ve aldık. O nedenle Bilecik sadece Bilecik’i temsil etmez. Bilecik yer yüzünü temsil eder, sizler yer yüzünün en önemli parçalarından birisiniz. Fakat burayı ayakta tutmamız lazım.

YETİMLERİMİZİN BAŞINI HEP BİRLİKTE BİZ OKŞAYACAĞIZ

Bu nesillere sahip çıkmamız lazım. İHH olarak bütün kurum ve kuruşlar ile siyasi partiler ile bu diyaloğu önemsiyorum. Tabii biz kurulduğumuz yıllardan itibaren toplumun her kesimiyle irtibatlıydık. Birlikte büyüdük. İHH bugün var olan siyasi partilerle, STK’larla birlikte büyüdü ve yaşadı. Hepsine mesajlarını ulaştırdı. Belki de ortak birkaç isimden birisi oldu Allah'a şükürler olsun. Onun için diyoruz ki topraklar sadece kendileri için değil insanlık için önemli o nedenle buradan kardeşlerimden rica ediyorum, burada ne kadar yetim varsa hep birlikte sahip çıkacağız. Yetimlerimizin başını hep birlikte biz okşayacağız.

Bir tane yetimin göz yaşı eğer bir evde varsa o ev harap olur Allah resulü. Bir de bunu bir şehre indirgeyin, çıkartın burada yetimlerin göz yaşı olmayacak. Yine yolda kalmışların, miskinlerin yanında olacağız. Gençlerin elinden de tutacağız. Bugün en büyük mücadele gençlerin uyuşturucudan kurtulma mücadelesidir. Biz bu topraklarda uyuşturucuya geçit vermeyeceğiz. Bizim gibi kuruluşlar mahallelerde çalışmazsa, mahallelere inmezse suç çeteleri geliyor 15 dakikada gencimizi kolundan tutup alıp götürüyor. Anne ve baba maneviyatçı, anne baba aile geleneğine önem veriyor ama evladı bu suç çetelerinin eline düşüyor. Kötülük neyse hangi örgüt adı altında örgütlenmişse bizim gibi kuruluşlar o kötülüklerin tümüyle mücadele edecektir. Fakirlikle mücadele edeceğiz.

Cehaletle mücadele edeceğiz ve aramızdaki ayrılıkla mücadele edeceğiz. Ben buradan herkese söylüyorum özellikle STK'lar iyilik yapmak için yola çıktı. STK'lar kendi yerelinde birbiriyle kenetlenecek. Hatta genel merkezleri ayrılın dese de kenetlenecek. Mesela ben bir genel başkan olarak İHH Bilecik'e desem ki; 'Şu kuruluşlarla görüşme, iyi diyalog kurma' desem bu kardeşimiz diyecek ki; 'Biz Bilecik'te bunu yapamayız, kardeşliği yıkamayız.' Genel merkez ne derse desin yerelin acısı yereli yakar. Uyuşturucu çetesi yerelde gençleri alır, diğer kötü çeteler yerelde gençleri alır. Bilecik sizlere emanettir.

HEPİMİZ ALLAH'A BAĞLIYIZ

Burada bütün kötülüklerin önüne set olacaksınız onun için mahalle mahalle, apartman apartman çalışacak ve gayret edeceksiniz. Hepimiz Allah'a bağlıyız, önce Allah ve Allah resulü. Onlar ne diyorsa o. Bu çalışmamız burada inşallah büyüyecek inşallah hayırlara vesile olacak. Gençlerimiz de bizim geleceğimiz olacak Allah'ın izniyle. Geleceğine insan yetiştirmeden sadece kendi nefsine çalışan herkes davasına ihanet etmiştir. Ne demek biliyor musunuz? 'Sadece ben varım, yanıma yönetim kurulu almayacağım, Sadece ben varım, kimsenin sözünü dinlemeyeceğim. İstişare etmeyeceğim, sadece benim Sivil Toplum Kuruluşum var, sadece benim cemaatim var, partim var' bunların hepsi topluma hizmetten uzaklaştırır. Birlikte ortak akılla Bilecik'i tekrar Tuna'ya taşıyacaksınız. Tekrar Kafkasya'ya taşıyacaksınız, Avrupa'ya taşıyacaksınız, tekrar yeniden ümmet seferi inşallah. Allah yolumuzu açık etsin.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Yıldırım, ''Allah’a şükürler olsun ekonomik krize rağmen her yıl bütçemiz artıyor ve çalışma alanlarımız genişliyor. Ben şunu görüyorumİ insanlar sıkıntıya düşse de mağdurları unutmadılar, yetimleri unutmadılar, doğal afetlerde ihtiyaç duyan insanlara ulaşmak istediler ve yardım kuruluşlarına desteklerini arttırdılar. O milletimizin gerçekten Ali Cenaplığı, gerçekten yardımseverliği. Şuanda da görüyorsunuz bütün illerimizde derneklerimizi açıyoruz ve büyütüyoruz. İnsanların da büyük bir şekilde teveccüh ve yönelmesi var. Her ilimizin bütün yetimlerine sahip çıkmak istiyoruz.

Yoksullarına, yolda kalmışlarına, miskinlerine, ihtiyaç sahiplerine. Çünkü bu ülke ayakta kalırsa bu yardımlar dünyanın her tarafına ulaşabilir. Bugün Suriye’ye, Azerbaycan’a, Keşmir’, Filistin’e ve Afrika’ya buradan giden yardım eli var. Bunlar nasıl oluyor? Burada ekonomik sıkıntı çekse de, kriz içerisinde olsa de bu milletin evladı geliyor yardımını veriyor. ‘Evet ben sıkıntı çekiyorum ama ben biliyorum ki benden daha kötü durumda olan var.’ yine Allah’ın yardımı da sıkıntılara rağmen yardım edenlere gelecek. Bugün ülkemizin üzerindeki rahmet ve bereketin en önemli sebeplerinden birisi yer yüzünde en fazla yardım yapan bütçesine göre en fazla yardım yapan ülke oluşumuzdur.

YARDIM ETTİKÇE BEREKET ARTACAK FORMÜL BU

Cumhurbaşkanımızdan Sivil Toplum Kuruluşlarımıza kadar bu özellikle vurgulanıyor. Biz aslında formülü yakaladık. Yetimin dini, dili ve ırkı olmaz. Siz Allah’ın sevdiklerine yardım ederseniz formül bu, Allah da sizi sever ve Allah’ın sevdiği topluluklar da ayakta kalır. Bugün dikkat ederseniz İslam ümmetinin son kalesi Türkiye diyorduk ve ayaktayız. İnşallah daha da güçleneceğiz onun için de yardım etmeye devam edeceğiz. Yardım ettikçe bereket artacak formül bu.'' açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım ise, ''Bu güzel Cuma gününde bizleri burada buluşturan öncelikle Genel başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten içeride güzel bir emek var ve bu emekte katkıları olan tüm kardeşlerime selamlar iletiyorum. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her bölgesinde emekleri olan İHH vakfımıza teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Cafer Arslanboğa da, ''‘Bir kötülüğü gücünüz yetiyorsa elle düzeltin, gücünüz yetmiyorsa dille söyleyin ona da gücünüz yetmiyorsa kalben nüfuz edin’ diyor. Bizler İHH’nın her sahada bu görevi yerine getirdiğine şahitlik ederiz inşallah. Bundan sonra da daha iyi ve daha güzel hizmetler vermeleri adına da her zaman arkalarında destekçi olacağımızı kendilerine iletiriz. İnşallah derneğimizin güzel faaliyetlerde bulunması adına memleketimize, İslam alemine ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum.'' ifadeleriyle duygularını paylaştı. Açılışta bir çok STK temsilcisi de kısa konuşmalar yaptı.

Genel Başkan Bülent Yıldırım'ın yanı sıra aralarında AK Parti İl Başkanı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların olduğu davetliler, konuşmaların ve kurdelenin kesiminin ardından yeni dernek binasını gezdi.

Editör: TE Bilişim