Bozüyük’te çarşı projesindeki inşaat çalışmalarında yavaşlamalardan sonra kamuoyunda konuşulan “Belediye Müteahhite hak edişlerini ödemiyor. Müteahhit zor durumda” şeklindeki iddialar sonrası ihaleyi alan Müteahhit Bülent Büyükçene, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Büyükçene, herhangi bir sorunun olmadığını ve Bozüyük Belediyesi’nden hak edişlerini zamanında aldığını belirterek, inşaattaki gecikmenin piyasalardaki dalgalanma ve inşaat malzemelerine gelen zamların yanısıra ürün tedarikinde yaşanan zorluklardan olduğunu söyledi.

Bülent Büyükçene, projenin %60’nın bittiğini belirterek, geriye ince işçilik ve dizaynın kaldığını da ifade etti.

Bilindiği gibi, Bozüyük Belediyesi EKAP üzerinden Çarşı Projesi’ni ihale etmişti. Vizyon proje olarak nitelendirilen projenin yapım işini 13. 685 milyon TL’ye Korgun Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. alırken, 2021 yılı Kasım ayı sonu itibariyle bitirilmesi planlanan projenin inşaatının son günlerde yavaşlaması Bozüyük kamuoyunda konuşulmaya ve değişik iddiaların gündeme gelmesine neden oldu.

En çok konuşulan iddia ise, inşaatın yavaşlamasının sebebinin yüklenici firmanın Belediye’den hak edişlerini alamadığı yönünde olurken, bu iddiaları ihaleyi alan Müteahhit Bülent Büyükçene yanıtladı ve Belediye’den hak edişlerini zamanında aldığını söyledi.

İnşaatın yavaşlamasına ilişkin iddialarla ilgili de konuşan Büyükçene, herhangi bir sorunun olmadığını, Belediye’den hak edişlerini zamanında aldığını vurgulayarak, inşaattaki gecikmenin piyasalardaki dalgalanma ve inşaat malzemelerine gelen zamların yanısıra ürün tedarikinde yaşanan zorluklardan olduğunu söyleyerek, projenin %60’nın bittiğini geriye ince işçilik ve dizaynın kaldığını ayrıca çalışmaların da yakın zamanda hızlanacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim