Bayırköy Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez programı iğne atılsa yere düşmeyecek kadar yoğun  katılımla gerçekleştirildi.

Bayırköy belde meydanında gerçekleştirilen Şenlikte, renkli görüntüler ortaya çıkarken, binlerce vatandaş şenliklerde eğlenceli vakit geçirdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilahi dinletisi, halk oyunları gösterisi ve Mehteran konseri ile devam etti. Daha sonra şifalı pilav ikramında bulunuldu.

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, “beldemiz’de her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Hıdırellez Bahar Şenliklerimizi, Covid-19 dolayısıyla, verdiğimiz, iki yıl aranın ardından çok şükür ki bu yıl yeniden birlik beraberlik içerisinde kutladık.

Hıdırellez, baharın, bolluk ve bereketin habercisi olup, toprağın uyanarak yeniden canlanması, Hızır ile İlyas Aleyhisselam'ın yeryüzünde birleşmesi anlamına gelmektedir. Hıdırellezimize katılarak bizleri onurlandıran, başta Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya' ya, İl Jandarma Komutanımız J.Kd.Alb. Muzaffer Sandal'a, İl Müftümüz Ali Erhun’a, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Sekreterimiz Seda Bayrakçı’ya ve Üyelerimize, Ak Parti il Başkanımız Serkan Yıldırım, Kadın ve Gençlik Kolları ve Merkez İlçe Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine, kurum Müdürlerimize, Yeniden Refah Partisi İl Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine, mahalle muhtarlarımıza, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları mensuplarımıza, İstanbul Bilecikliler Dernek Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine, Kocaeli Bilecikliler Dernek Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine, dışarıdan, uzaktan yada yakından etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.

Bizi tüm etkinliklerimizde yalnız bırakmayan belde halkımıza, teşekkür ediyorum, etkinlikte emeği geçen Meclis üyelerimize ve canla başla çalışarak kusursuz program olması için çalışan belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür program ve etkinliklerimizin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ederek, tüm katılımcılara tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya da, “ Bilecik’imizin şirin beldesi Bayırköy’de düzenlenen, Hıdırellez’de hemşerilerimizin sofralarına konuk olarak sevincimizi paylaştık. Birliğimizi kuvvetlendiren bu günlerde Allah beraberliğimizi daim eylesin” ifadeleri ile Bilecik’te yoğun olarak gerçekleşen Hıdırellez Şenliklerinin önemine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim