Şüpheli sıfatıyla ifade veren Semih Şahin, Adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. Şahin, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Soruşturma kapsamında 6 ay sonra ilk kez benim ifadem alınıyor. Hep dediğim gibi bugün somut olarak da görmüş oldular. 'Hak, hukuk, adalet' diyen insanlar, daha adli sürecin başlamadığı süreçte yorum yapmak, suçlamak, mahkum etmek bunlar yasa dışı işlerdir. Bugün itibariyle adli yargı süreci başlamamıştır. İlk defa daha ifade veriyorum. Bir konuyla ilgili benim ifademe başvurdular. Bizde ne doğrudur ne değildir hepsini anlattık. Bundan sonra açılacak davayı bekleyeceğiz. Yargı süreci, o arkadaşlar yanlış biliyorlar. Yargı süreci dendiğinde ilk başta olaydan sonra mahkeme karar verene kadar olan süreçtir. Bu süreçte yorum yapılmaz, konuşulmaz. O yüzden ben fazla konuşmuyorum. Yargı sürecine müdahale hoş bir şey değil. Demokratik bir şey değil. İnsan haklarına uygun bir şey değil. Herkesi adalete güvenmeye, inanmaya davet ediyorum. Her insan anayasal olarak mahkemece suç sabitlenene kadar suçsuzdur. O yüzden şu anki tutuklu arkadaşımız dahil olmak üzere şu anda bir suçlu ilan etmenin bir anlamı yoktur. Hukuka inanmamak adalete inanmamak demektir. Biz Türkiye Cumhuriyeti hukukuna inanıyoruz.

Selçuk beyin suç üstü olayına dahilim var mı, yok mu diye zaten açıkça koymuş olduk. Normalde sadece benim yetkimde olan bir satış işlemi değil burası encümenin karar yetkisinde olan birisi. Ben ne benim ne encümenimin böyle bir süreçte bu şeye müdahil olmadığımı kendilerine ifade ettim. Yetkili makam bu satışta başkan değildir. Encümendir.”

Editör: TE Bilişim