Bilecik Merkez Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Hamidiye Camii’nin bahçesi, dökülen tonlarca buğday ile ambara döndürülmüş durumda.

 Buğdayları gören vatandaşlar çocuklarının bu camide Kur’an kursuna gittiğini ve buğday yüklenen tırların tehlike saçtığını dile getirirlerken, cemaatin de camiye giriş çıkışlarda sıkıntı yaşadığını belirttiler.

Ayrıca, caminin bahçesini ambar olarak kullanan kişi ise Müftülük’ten izin aldığını iddia etti.

MÜFTÜLÜK BU GÖRÜNTÜDEN RAHATSIZ DEĞİL Mİ?

1905-1908 yılları arasında II. Abdülhamit tarafından yaptırılan ve zamanında Bilecik Merkez Cumhuriyet Mahallesi Valilik binasının yanında bulunan Osmanlı döneminin Selçuklu mimarisi tarzındaki güzel örneklerinden olan Hamidiye Camii, Osmanlı kültür ve medeniyetine sahip çıkmak ve yaşatmak adına Abdülhamit Han anısına hayırsever bir işadamı sayesinde Bahçelievler Mahallesi’nde 2018 yılının Mayıs ayında yeniden ilimize kazandırıldı.

Dönemin Valisi Tahir Büyükakın tarafından açılışı gerçekleştirilen Hamidiye Camii’nde ibadet devam ederken, bahçesinin ise ilimizde hububat hasadının yapıldığı bu günlerde İl Müftülüğü tarafından camiyi yaptıran hayırsever iş adamının kullanımına açıldığı iddia edildi.

Caminin yapımında büyük katkısı olan hayırsever işadamının İl Müftülüğü’nden izin aldığı ve hasadı yapılan buğday döküm işlemini buraya gerçekleştirdiği öğrenilirken, caminin bahçesine dökülen hububatı, traktörü, iş makinesini ve çuvalları gören Bilecik’teki vatandaşlar duruma tepki göstererek, “bu durumdan gerçekten Müftülüğün haberi var mı, burası ibadethane mi, ticarethane mi?” sorusunu sordular.

DİĞER VATANDAŞLARDA CAMİ AVLULARINI  KULLANABİLECEK Mİ?

Diğer yandan camiyi yaptıran işadamına izin verdiği iddia edilen İl Müftülüğü’nün burası yada başka bir caminin avlusunu kullanmak isteyen diğer vatandaşların da ticari amaç ile kullanımına açıp açmayacağı merak konusu oldu.

Konu hakkında Bilecik İl Müftülüğü’nün ne gibi bir açıklama yapacağı ise merak ediliyor?

Editör: TE Bilişim