Uluslararası milli müsabakalar ülkelerin yetenek ve kabiliyetlerinin sergilendiği oyunlar ve müsabakalardır.

Atatürk Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın, “Ben mindere çıktığım zaman bütün Türk milletinin arkamda olduğunu düşünürüm” sözünü çok beğenmiş, bütün sporcuların bunu düstur olarak benimsemelerini istemiştir.

Sporun her dalında kazanılan başarılar ülkemizi daha çok tanıtır, sevinç ve gurur duyarız.

Son olarak bayan voleybol takımımız ve Ampute Futbol takımımızın Avrupa şampiyonluklarına çok sevindik memnun olduk.

A milli futbol takımımızın 2022 Dünya kupası elemelerine kötü başlaması guruptan çıkma şansımızı zora sokmuş, hiç değilse play off yarı finaline kalmak için geride

kalan maçları kazanmamızı gerekli kılmıştır.

Litvanya ile (1-1) biten karşılaşmanın rövanşı için kader maçı olan Litvanya’da kazanmamız uzak ihtimal bir mucize idi.

İki takımda ilk anlarda kalelerinde bir gol görmek için atak oyun yerine kontrollü oyunu tercih edince ilk yarı gergin bazı inişler çıkışlar haricinde rollantide golsüz bitti.

Devre arası ilk yarıdaki oyunla mutlaka kazanmamız gereken maçı kazanmamızın mümkün olmadığı görülmüştür, gerekli strateji teknik taktik motivasyon yapılmıştır düşüncesi ile ikinci devre başladı.

Hareketli canlı atak bir oyun beklerken üzgün

kırık, uyur gezer bir oyunla 70'inci dakikaya.

gelindiğinde karambolde golü kalemizde gördük.

Litvanya sevinçten ayağa fırladı, yıkıldık derken birden sanki bu gol bizi silkeledi uyandık iyi ki olmuş. Kalecimizden başlayarak defans, orta saha, forvet ve santrafora kadar bütün oyuncularımızın ayaklarına tek şalterden elektrik verilmiş ve şalter inmişti. Top ayaklarda dokuma fabrikasındaki mekikler gibi gidip gelmeye başladı, takıma bambaşka bir ruh ve motivasyon gelmiş ya istiklal ya

ölüm ruhu ile ilk golü bulduk. Bu sefer bütün

Türkiye ayağa kalktık zaman tükenmek üzere iken ceza sahası içinde topla buluşan Burak, düşürülünce  hakemin kararsızlığına itirazda penaltımız verildi.

Bütün Türkiye penaltıya kilitlendik. Burak vurdu mucize geldi(2-1) kazandık. Bu rüzgar ve moral ile Cebelitarığı ardından Karadağı da geçerek ikincilikle 2022 Dünya kupası elemelerí play off yarı finalinekalmayı başardık şansımız açık olsun.

Editör: TE Bilişim