Türkiye'de eş zamanlı olarak yapılan ikincisi düzenlenen "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" etkinlikleri kapsamında ilimizde bulunan koruyucu aileler ve çocuklarımız Valilik himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Bilecik Gönüllüler Derneği tarafından düzenlenen farkındalık yürüyüşü ve Koruyucu Aile Şenliğinde biraya geldi.

Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirilmeleri önem taşıyor. Ancak, bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebiliyor. Bu durumda çocukların yetiştirilmesinde kritik bir rol oynayan koruyucu aile devreye giriyor. Peki, Koruyucu aile ne demek? Kimler koruyucu aile olabilir?

Koruyucu aile hizmeti, herhangi bir sebepten ötürü biyolojik ailesinin yanında kalması mümkün olmayan çocukların, uzun veya kısa süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde, devlet denetiminde, aileler tarafından kendi aile ortamlarında bakılması ve yetiştirilmesidir.

Kimler Koruyucu Aile Olabilir ?

25-65 yaş aralığında bulunan,

T.C. vatandaşı,

Türkiye’de sürekli ikamet eden,

En az ilkokul mezunu olan,

Düzenli bir gelire sahip olan

herkes koruyucu aile olmak için başvurulabilmektedir.

Bilecik aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne şahsen başvuru yoluyla veya e - devlet üzerinden koruyucu aile olmak için başvuru da bulunulabilineceği açıklandı.

Editör: TE Bilişim