Uzunca bir aradan sonra ihale edilerek inşaatı başlayan ve 19 Mayıs 2023 tarihinde açılması planlanan Edebali Stadyumu inşaatı ihaleyi alan yüklenici firmanın artan maliyetler nedeni ile dilekçe vererek iş bırakması ve “Stadyum Yenişehir yoluna dönmez inşallah” başlıklı haberimizin ardından AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Yağcı, yüksek maliyetler nedeni ile yüklenici firmanın başvurusuyla karşılıklı ihalenin feshedildiğini ve zaman kaybedilmeden yeniden ihale edilerek Stadyumun tamamlanacağını belirtti.

Vekil Yağcı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şekilde: “Bilecik’imize yapılan büyük yatırımlarımızdan bir tanesi olan Bilecik Stadımızın 20.05.2021 tarihinde ihalesi yapılmış ve 07.07.2021 tarihinde sözleşmesi imzalanarak 04.11.2021 tarihinde Bilecik Belediyesi’nden ancak alınabilen yapı ruhsatı ile inşaat başlamıştır. Ancak bu süreçte yükselen inşaat maliyetleri nedeniyle 15.04.2021 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan 7394 sayılı kanun kapsamında yüklenici firma Taşlar Yapı artan inşaat maliyetlerini gerekçe göstererek fesih talebinde bulunmuştur.

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordineli bir şekilde fesih ve tasfiye işlemlerini yaparak Bilecik Stat yapımı ikmal inşaat ihalesini mümkün olan en kısa sürede zaman kaybetmeden yaparak inşaatı başlatacaktır.

Stat yapımı işinde herhangi bir olumsuz durum bulunmamakla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz konunun ivedi olarak sonuçlandırılması yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Bizde konunun yakın takipçisi olacağız… Değerli Hemşehrilerimizin inşaatın yapımı ve bitirilmesi noktasında hiç endişeleri olmasın. Hep birlikte daha iyiye daha güzele…”

Editör: TE Bilişim