Gökay Şimşek

Bilecik’in en eski yerleşim birimlerinden bir tanesi olan tarihi Günüören Köyü’nde hıdrellez şenlikleri coşkuyla kutlandı.

Köy okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe CHP Milletvekili Yaşar Tüzün,CHP il yönetimi üyeleri,Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman,Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş  ve birçok davetli katılırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mevlid-i Şerif okunarak, akabinde Şifalı pilav ikramı yapıldı. Ağaç fidanı dikiminin de gerçekleştirildiği etkinlikte, Bilecik yöresine ait halk oyunları da sergilendi.Şenliğe, köy dışında ikamet eden köylülerin yanı sıra birçok misafirde katılarak hıdırellez coşkusunu yaşadı.

Milletvekili Yaşar Tüzün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla da bir konuşma gerçekleştirerek, tüm Günüören Köyü camiasının Hıdırellez şenliğini kutladığını belirtti.

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş ise konuşmalarında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Günüören Köyü Dernek Başkanı Macit Gürses, hıdırellez şenliğinin köylüleri biraraya getirmek, gelenek ve görenekleri yaşatmak için çok önemli olduğunu belirtti.

Köy Muhtarı Osman Çakır ise, küçüğüyle büyüğüyle, genciyle yaşlısıyla bir arada olmanın verdiği mutluluktan dolayı sevinç içinde olduğunu belirterek, “kim olduğumuzu unutmamamızı, kimliğimize bağlı kalmamızın temeli birlikte olmaktır. Buraya köyümüze gelen ve baharın gelişini bizimle kutlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.
































 

Editör: TE Bilişim